Acasă Actualitate Stejarul, plantat în Piața Libertății din Timișoara, de Majestatea Sa Margareta, se...

Stejarul, plantat în Piața Libertății din Timișoara, de Majestatea Sa Margareta, se usucă

DISTRIBUIȚI

Stejarul plantat în Piața Libertății din Timișoara de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a început să se usuce. La nici două săptămâni de la ceremonia simbolică care a marcat plantarea stejarului, în locul celui sădit în urmă cu aproape 100 de ani de Regele Ferdinand I, doi specialiști de la Horticultura au fost chemați de urgență pentru a salva copacul.

”Stejarul plantat de colegii noștri este întreținut sub supravegherea specialiștilor Horticultura și a conducerii societății noastre. Pentru că ne dorim să luăm toate măsurile posibile ca stejarului să îi meargă bine, ne consultăm și cu domnul profesor Dorin Camen, Decan al Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara, și cu domnul profesor Petru Dragomir, șef de lucrări și Directorul Departamentului de Silvicultură al aceleiași Facultăți.

Colegii noștri au montat un sac special pentru irigare, au presărat coajă de copac la bază pentru menținerea umidității și aplică cu strictețe toate sfaturile primite de la pepiniera mamă”, au transmis reprezentanții Horticultura Timișoara.

Specialiștii susțin că Primăria Timișoara nu a ales momentul potrivit pentru plantare.

”Nu a fost neapărat momentul ideal pentru această plantare, din punctul de vedere al vremii, dar fiind un moment istoric important, a trebuit marcat corespunzător. Acum facem toți pașii necesari pentru ca stejarul să se adapteze în noua casă”, transmite Horticultura.

În 19 mai, a fost sădit stejarul în Piaţa Libertăţii din Timişoara, în cadrul zizitei Majestăţii Sale Margareta, Custodelui Coroanei. Arborele a fost adus din Olanda şi a costat peste 3000 de euro cu tot cu transport şi l-a înlocuit pe cel bătrân de 100 de ani plantat în numele Regelui Ferdinand I care se uscase.
 
Primarul Dominic Fritz a spus că arborele a fost cumpărat şi transportat din Olanda pentru că în România municipalitatea nu a găsit unul potrivit.

Comentarii

comentarii