Acasă Actualitate Stelele din faţa Filarmonicii Banatul au dispărut, fiind înlocuite de celebrul trotuar...

Stelele din faţa Filarmonicii Banatul au dispărut, fiind înlocuite de celebrul trotuar ”șotron”

1772
DISTRIBUIȚI

Timişoara a rămas fără Aleea muzicienilor din faţa Filarmonicii Banatul. Miercuri, cei care au fost în trecere pe-acolo au putut constata că “stelele”, acele plăci în marmură neagră cu numele celor mai cunoscuţi muzicieni care au trecut de-a lungul timpului prin Timişoara, nu mai sunt. Este doar noul trotuar-şotron şi cam atât. Este adevărat că cel puţin în ultimul an, numele valoroşilor artişti nu se mai prea vedeau, la unii foiţa din aur cu care era scris numele lor a fost complet ştearsă. Directorul filarmonicii spunea chiar că acele plăci trebuie recondiţionate.

Timişorenii nu ştiu dacă vor mai avea ocazia să vadă acele plăci, cert este că acum, în faţa filarmonicii se poate juca doar şotron.

Proiectul cultural-artistic iniţiat în anul 2010, îşi propunea să se realizeze în faţa Filarmonicii Banatul o alee a personalităţilor muzicale, cu 24 de “stele”, câte un om de afaceri, iubitor de artă, să aducă o astfel de placă, astfel ca o dată la doi ani, aleea să se îmbogăţească cu câte un nume nou. Până acum printre cei care au avut dedicată câte o stea au fost: Gheorghe Dima, Joseph Joakim, Johannes Brahms, Enescu, Bartok, Liszt, Johann Strauss.

Comentarii

comentarii