Acasă Actualitate Sterilizări gratuite pentru câini şi pisici din Timişoara

Sterilizări gratuite pentru câini şi pisici din Timişoara

DISTRIBUIȚI

La Timişoara demarează, de luni, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor. Campania de sterilizare gratuită este derulată de Cabinetul Veterinar Animals First, Asociația Pet Hope Timişoara şi partenerul lor elvețian NetAP (Network for Animal Protection). Timişorenii sunt invitaţi să înscrie câini şi pisici pentru sterilizări gratuite, în cadrul unui proiect social dedicat oraşului Timişoara şi împrejurimilor acestuia. Campania se va adresa următoarelor categorii de animale şi stăpânilor sau protectorilor acestora: (a) animale deținute de pensionari, animale deținute de şomeri, animale deținute de familii cu venituri reduse, (b) animale salvate de pe stradă şi adoptate de familii, (c) pisici fără stăpân şi (d) câini care trăiesc în curțile sau în jurul firmelor şi a zonelor industriale pentru care firmele sunt dispuse să îşi asume responsabilitatea şi sunt de acord să le înregistreze pe numele lor. “Ca parte a comunității din Timişoara dorim să contribuim activ la reducerea numărului de animale care sunt abandonate pe stradă. O metodă umană de a contribui în acest sens este prin sterilizarea câinilor şi pisicilor care ar putea deveni surse de pui nedoriți. Un asemenea proiect este în concordanță cu procedurile acceptate de sterilizare a animalelor şi cu standardele europene. Cu sprijinul populației putem obține rezultate rapide şi sustenabile. Deoarece nu aşteptăm o participare financiară din partea autorităților locale, costurile inițiale sunt suportate de partenerul nostru NetAP. În egală măsură, stăpânii de animale sunt importanți pentru succesul proiectului deoarece dorim să producem o schimbare pozitivă în ceea ce înseamnă deținerea responsabilă de patrupede” a spus Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope.

Soluția propusă de iniţiatorii proiectului este următoarea: aceştia sterilizează gratuit animalele, iar fiecare proprietar care beneficiază de gratuitate va achita, în funcție de situația financiară, o contribuție de responsabilitate, de 15 lei pentru un câine şi 5 lei pentru o pisică. Acolo unde este necesar se va asigura cazarea postoperatorie a animalelor şi în măsura posibilităților şi transportul animalelor la clinică.
Pentru înscrierea animalelor pe lista de sterilizări gratuită şi pentru a afla cum puteți deveni beneficiar al proiecului social puteţi apela numărul 0737 44 84 54 sau puteţi trimite un mail pe adresa animals_first@yahoo.ro.

Comentarii

comentarii