Acasă Sănătate Stop cancerul de sân! Timișorencele sunt invitate la Spitalul Municipal pentru mamografii...

Stop cancerul de sân! Timișorencele sunt invitate la Spitalul Municipal pentru mamografii gratuite

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Municipal de Urgența Timișoara  continuă campania de informare a populației cu privire la metodele de screening ale cancerului de sân și posibilitatea realizării unei mamografii gratuite.

Activitățile au loc, în cadrul proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest“.

Campania va continua în 4 noiembrie 2023 în cadrul magazinelor Dedeman din Timișoara (Strada Divizia 9 Cavalerie nr. 66 și Calea Șagului nr 102) și își propune să crească gradul de conștientizare a populației cu privire la cancerul de sân și să atragă atenția ca efectuarea din timp a unei investigații de screening ajută la diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni si permite tratamentul eficient, contribuind astfel la salvarea vieții si reintegrarea in familie si societate.

Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie, în fiecare an,  aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc.

Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani.

Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa, apar la femei cu vârsta sub 44 de ani;  54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă.

Pentru programarea unei mamografii in cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgența Timișoara aveți la dispoziție următoarele numerele de telefon 0745.620.9650748.884.476, 0748.296.606 sau e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com

 

Comentarii

comentarii