Acasă Actualitate Stop drog! Fii liber! pentru elevii din Timișoara

Stop drog! Fii liber! pentru elevii din Timișoara

585
DISTRIBUIȚI

Penitenciarul Timișoara implementează, în colaborare cu Asociația „Club Lions Diamond” și cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, în 6 unități de învățământ din Timișoara proiectul de prevenire a consumului de droguri “Stop drog! Fii liber!”, ediția I-a.

Miercuri, reprezentanții organizatorilor au fost prezenți în rândul elevilor de la Colegiul Național Bănățean, pe care i-au invitat să fie cititori în “Biblioteca vie”, biblioteca unde cărțile pot vorbi.

“Cine suntem după ce pierdem tot?”, “Joc periculos”, “Un duș rece”, “Dumnezeu te iartă, legea nu!” au fost cărțile însuflețite pe care elevii au avut posibilitatea să le împrumute, să le răsfoiască, să le citească și care reprezintă de fapt, povestea de viață a 4 persoane private de libertate încarcerate în Penitenciarul Timișoara.

Fiecare carte este propriul autor, iar transpunerea realității nu este alterată de imaginația scriitorului, ci are rădăcini în viața trăită în mod direct.

Valorificarea experienţei persoanelor condamnate poate condiţiona asumarea şi învăţarea unor atitudini şi comportamente dezirabile social și evitarea comportamentelor delincvente. De asemenea, interacțiunea directă cu persoanele private de libertate contribuie la cunoaștere mai bună a mediului penitenciar de către societatea civilă și înțelegerea fenomenului infracționalității, în sensul prevenirii comportamentelor de acest gen.

”Prin activitatea respectivă, am urmărit o mai bună informare a elevilor cu privire la problematica consumului de droguri, la particularităţile consumatorului de droguri, precum şi dezvoltarea unor abilități ca factor de protecție în ceea ce privește consumul de droguri”, atenționează Penitenciarul Timișoara.

Comentarii

comentarii