Acasă Actualitate Stop drog! Nu ești singur și nici singurul, la Colegiul Bănățean Timișoara

Stop drog! Nu ești singur și nici singurul, la Colegiul Bănățean Timișoara

DISTRIBUIȚI

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș, alături de Clubul Lions Diamond Timișoara și de peste 100 de liceeni, au participat la evenimentul “Nu ești singur și nici singurul”, care a avut loc în Sala Festivă a Colegiului Național Bănățean Timișoara.

În acest context, au fost evidențiate efectele consumului de droguri, inclusiv din perspectiva unor persoane aflate în detenție în Penitenciarul Timișoara, care și-au împărtășit propria experiență referitoare la comportamentul de consum de droguri. De asemenea, au fost prezentate aspecte cu privire la lansarea Cercului Terapeutic ”Nu ești singur și nici singurul”.

Proiectul “Cercul Terapeutic”, creat de către Clubul Lions Diamond Timișoara, reprezintă prima inițiativă din România în acest sens, adresată grupurilor terapeutice pentru dependențe, realizată prin sprijin specializat, unul dintre cele mai importante aspecte fiind acela că participarea la ședințele de grup este gratuită. Grupurile de suport sunt destinate adolescenţilor şi tinerilor din toate categoriile sociale.

Alături de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș și de Clubul Lions Diamond Timișoara, partenerii acestui eveniment sunt și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și Penitenciarul Timișoara. Prin acest demers, ne dorim consolidarea capacității de răspuns a actorilor sociali cu atribuții în reducerea consumului de droguri – este mesajul reprezentanților CPECA Timiș.

 

 

 

Comentarii

comentarii