Acasă Actualitate Stop mutării fondului documentar al Bibliotecii Județene Timiș!

Stop mutării fondului documentar al Bibliotecii Județene Timiș!

134
DISTRIBUIȚI

Intenția Consiliului Județean Timiș de a reloca secția Documentar-Periodice a Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, așa cum rezultă din HCJT 159/30.06.2021,  într-un spațiu impropriu i-a determinat pe mai mulți timișoreni să semneze o petiție pentru a bloca această decizie a autorităților județene.

Petiționarii mai susțin că această mutare în acest loc impropriu va provoca distrugeri irecuperabile ale valorosului fond documentar.

De asemenea ei mai arată că accesul cititorilor și al cercetătorilor la acest fond se va îngreuna considerabil. În plus se vor pierde spații care sunt folosite pentru nenumărate acțiuni și activități culturale și artistice.

“Toate acestea vor crea o imagine negativă Timișoarei și județului Timiș, mai ales în contextul viitoarei capitale culturale Timișoara-Capitală Europeană a Culturii 2023.

Atâta timp, cât nu se oferă un alt spațiu adecvat, solicităm ca situația actuală să nu sufere modificări, respectiv BJT să rămână în traveele folosite, de la A1.6 până la A1.14- se arată în petiție”, se mai arată în petiție.

 

Comentarii

comentarii