Acasă Administraţie STPT reia transportul alternativ la Timișoara cu 400 de biciclete, 97 de...

STPT reia transportul alternativ la Timișoara cu 400 de biciclete, 97 de trotinete și 7 vaporașe dezinfectate zilnic

484
DISTRIBUIȚI

Cum primăvara începe să-și reintre în drepturi, transportul public de pe canalul Bega își reia activitatea, cu cele 7 ambarcațiuni din dotarea Societății de Transport Public Timișoara.

Ambarcațiunile au andocat pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, în luna decembrie a anului trecut, intrând în revizie tehnică.

Vaporașele vor reveni pe Bega în 6 martie, acestea urmând să circule în regim de transport public și de agrement. De luni până vineri, în fiecare săptămână, vor circula în regim de transport public (de la stația Ardealul până la Uzina de Apă și retur), iar sâmbăta și duminica se vor bucura de ambarcațiuni cei care preferă călătoriile de agrement (de la ponton Catedrală până la Parcul Copiilor), în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Noutatea constă în faptul că, începând cu acest an, ambarcațiunile revin pe vechiul traseu, cuprins între stația Ardealul și Uzina de apă. În ceea ce privește transportul public, graficele de circulație vor putea fi găsite în stații și pe site-ul oficial al societății: www.stpt.ro.

În fiecare zi, navele care efectuează transportul pe canalul Bega sunt dezinfectate, cu ajutorul dispozitivelor bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Vaporaşele mai sunt dezinfectate de angajaţi ai STPT şi cu cloramină şi dezinfectanţi. Pe lângă obligativitatea purtării măştilor de protecţie şi a respectării distanţării fizice între călători, aceştia sunt rugaţi să se aşeze doar pe locurile marcate cu un semn vizibil de culoare verde, astfel încât să se păstreze distanța de minim 1,5 metri. Capacitatea maximă de încărcare pentru ambarcaţiuni va fi de 32 de locuri.

De asemenea, tot din 6 martie vor fi disponibile pentru publicul călător și cele peste 400 de biciclete și 97 de trotinete, ca alternative la transportul public. Bicicletele vor putea fi ridicate din cele 25 de rastele amplasate în stațiile mijloacelor de transport în comun și din alte 9 rastele amplasate pe malul canalului Bega. Trotinetele vor putea fi ridicate din cele 13 stații special amenajate în Timișoara.

 

Comentarii

comentarii