Acasă Actualitate STPT și-a depus planul de restructurare la ANAF

STPT și-a depus planul de restructurare la ANAF

DISTRIBUIȚI

Vineri, 10 martie, primarul Dominic Fritz a anunțat că STPT a depus la ANAF planul de restructurare de care se vorbește de câteva săptămâni. Cu ajutorul acestuia, compania ar urma să „scape” de câteva zeci din cele peste o sută de milioane de lei pe care le avea restante către autoritățile fiscale. Dacă în urmă cu câteva săptămâni se vorbea despre „52 de milioane de lei”, în varianta depusă suma a ajuns, potrivit primarului, la „peste 40 de milioane”. În aceeași ordine de idei, deja au fost plătite 46 de milioane de lei și rămân să fie eșalonate, pe următorii șapte ani, alte 41 de milioane de lei.

„Astăzi a depus STPT la ANAF un plan de restructurare pe baza Ordonanței 6 din 2019. Asta este o veste extraordinar de bună pentru transportul în comun din Timișoara. Pe scurt, înseamnă că, în ultimele săptămâni, STPT a reușit, cu ajutorul primăriei, să achite 46 de milioane de lei din datorii restante. În schimb, ANAF va șterge peste 40 de milioane de lei din datoriile istorice, iar o sumă de 41 de milioane de lei va fi reeșalonată timp de șapte ani. Acest lucru înseamnă că STPT poate să aibă un nou început, împreună cu managementul nou, împreună cu noua flotă”, a declarat Fritz.

Ulterior, tot acesta a mai spus că, în următorii șapte ani, sumele eșalonate vor fi plătite în rate tot mai mari și că, printre altele, planul de restructurare are în vedere și o nouă organigramă la STPT. Una cu mai puțin personal administrativ și cu mai mulți șoferi și vatmani. Primarul nu a oferit cifre exacte nici în legătură cu eventualele demiteri, nici în legătură cu salariile din cadrul companiei. Și că tot vorbise de noul management, întrebat despre concursul pentru ocuparea funcțiilor de director general și director general adjunct, deținute în prezent cu titlu interimar de Constantin Cocheci, respectiv Patriciu Rușeț, Fritz a spus că acesta încă nu s-a încheiat.

Vă amintim că planul de restructurare a trecut prin consiliul local în ultima zi de februarie, la o săptămână după ce primarul făcuse publică intenția primăriei de a se folosi de OG 6 pentru a „scăpa” de o parte a datoriilor istorice. Deși votul a fost unanim „pentru”, au existat câteva obiecții, poate cea mai serioasă fiind cea a consilierului local liberal Dan Diaconu, fost viceprimar în administrația Robu, care s-a legat de măsură privind „darea în plată” a unor imobile deținute, dar nefolosite de STPT în principalul său scop de activitate.

Comentarii

comentarii