Acasă Actualitate Strâng jucării pentru a aduce zâmbete pe faţa prichindeilor

Strâng jucării pentru a aduce zâmbete pe faţa prichindeilor

356
DISTRIBUIȚI

Inima se încălzeşte o dată cu venirea sărbătorilor. Nu mai e mult până vine Moş Nicolae, vine şi Moş Crăciun iar unii copii nu vor primi cadourile pe care le primesc alţii. Dar cu ocazia sărbătorilor fiecare copil are nevoie de căldură sufletească şi… jucării. Ce ar fi copilăria fără jucării? Nimeni nu vrea să afle acest lucru, mai ales dacă acela este un prichindel. Pentru ca nici un copil să nu simtă cum e copilăria fără jucării studenţii de la Automatică şi Calculatoare, mai precis Liga AC, au dat startul celei de-a patra ediţii a proiectului „Prichindel”. Lucrurile sunt simple – în oraş sunt trei puncte de colectare pentru jucării – magazinul Noni de la etajul 4 al Shopping Center Bega, la sediul Centrului Regional de Afaceri din Timişoara (CRAFT) şi la Liga AC. Acolo doritorii pot aduce jucării vechi sau noi. Dacă sunt vechi însă nu ar fi rău să fie într-o stare cât mai bună. Oricum, jucăriile ce vor fi duse în centrele de plasament sau de zi vor fi triate. Studenţii – vreo 50 la număr sunt implicaţi în acest proiect condus de profesoara Mariana Brandl Gherga – vor colecta jucării şi din principalele şcoli şi grădiniţe din Timişoara. Campania se numeşte simplu – Prichindel împarte zâmbete. Şi chiar aşa face pentru că o jucărie poate de multe ori să fie un prieten pentru un micuţ şi aşa necăjit. Iar în preajma sărbătorilor copiii nu au voie să plângă. Tocmai de aceea campania studenţilor de strângere de jucării a început deja şi va ţine până în 11 decembrie.

Li s-a propus ca această campanie să se extindă şi în întreprinderi

Florin Geamănu – directorul CRAFT, chiar le-a propus studenţilor ca această acţiune prin care se adună jucării să se extindă şi la nivelul mediului de afaceri. „Aţi putea extinde adunarea de jucării şi către mediul de afaceri. Văd că adunaţi jucării doar din grădiniţe şi şcoli. Dacă o pregătim împreună am putea să extindem această solicitare şi către o serie de întreprinderi, să fie mai mulţi copii fericiţi. Din partea  Camerei de Comerţ aveţi tot sprijinul”, a spus Florin Geamănu. Iniţiativa studenţilor datează din 2007. „După o săptămână vom duce jucăriile la centrul de plasament. Suntem foarte motivaţi să continuăm acţiunea. La magazinul Noni ni s-a oferit spaţiu de depozitare al jucăriilor. Vom avea şi un spectacol acolo”, spune Andrei Cocârlă – preşedintele Ligii Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Au umplut o sală întreagă cu jucării

Când se va încheia campania de strângere studenţii vor merge la centre de zi, de plasament, unde împreună cu copiii vor cânta colinde de Crăciun şi le vor da jucăriile. Studenţilor li s-a propus chiar ca o parte din jucării să meargă către copiii din centrele de plasament iar cealaltă parte să reprezinte o bucurie şi pentru copiii ce provin din familiile sărace din Timiş. Mai precis, să se extindă aria de derulare a proiectului. La acei copii care probabil că nu mai ştiu de mult timp cum arată un brad de Crăciun. Anul trecut s-a umplut o sală de conferinţe cu jucării. Au ajuns aproape până în tavan jucăriile strânse de inimoşii studenţi. Dar staţi liniştiţi că săli sunt destule…

Comentarii

comentarii