Acasă Actualitate Strângere de fonduri. Primăria caută timișoreni dornici să îi ajute pe ucraineni...

Strângere de fonduri. Primăria caută timișoreni dornici să îi ajute pe ucraineni cu generatoare

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara lansează campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea unor generatoare de curent pentru Ucraina. Vorbim de acțiunea anticipată de primarul Dominic Fritz încă de la începutul lunii, din momentul vizitei sale la Bruxelles, atunci când a discutat cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, de altfel una dintre inițiatorii acestei campanii. Campania adoptată de Parlamentul European și Eurocities, a luat naștere în urma apelului făcut de Guvernul Ucrainei, care are nevoie urgentă de generatoare electrice pentru menținerea în funcțiune a spitalelor, școlilor, sistemului de alimentare cu apă, rețelei de telefonie, etc.

„Timișoara a fost alături de Ucraina încă din primele zile ale războiului. Acum e nevoie din nou de ajutorul și de solidaritatea noastră și de aceea, îi îndemn pe toți cei care pot ajuta să se alăture acestei campanii de strângere de fonduri pentru cumpărarea de generatoare de curent”, transmite primarul Dominic Fritz.

Pentru achiziția a patru generatoare staționare de mari dimensiuni ar fi nevoie de circa 250.000 lei. Persoanele fizice pot face donații direct pe site-ul https://timisoarapentruucraina.ro/ro/. Persoanele juridice pot sprijini prin direcționarea către campanie a sumelor disponibile pentru sponsorizare. Solicitați contractul de sponsorizare sau mai multe informații la adresa fundatiacomunitaratm@gmail.com.

„Achiziția de generatoare se va face prin intermediul platformei Timișoarei pentru Ucraina care funcționează de la începutul războiului din Ucraina și este formată din instituții publice, ONG-uri, companii private, biserici etc. Prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al UE, generatoarele sunt transportate către unul dintre cele trei hub-uri ale UE pentru Ucraina, de unde Guvernul de la Kiev le direcționează către zonele unde este cea mai mare nevoie de ele.

De la începutul războiului, prin Timișoara pentru Ucraina s-au colectat donații în valoare de 689.026  lei din care s-au achiziționat echipamente de protecție civilă, medicamente, hrană și bunuri de primă necesitate care au ajuns în Ucraina.

Vă reamintim că peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în urma loviturilor cu rachete și a atacurilor cu drone, lăsând 10 milioane de ucraineni fără electricitate, în mijlocul iernii”, se mai arată în comunicatul de presă al primăriei.

Comentarii

comentarii