Acasă Actualitate Strategie de dezvoltare pentru zona aeroportului

Strategie de dezvoltare pentru zona aeroportului

DISTRIBUIȚI

Zona aeroportului din Timişoara se doreşte a fi una în care dezvoltarea să se facă controlat şi una de la care se aşteaptă această dezvoltare în viitor. Nu numai atât, dar prin proiectul de hotărâre ce se va afla şi pe masa consilierilor judeţeni se au în vedere şi lucrări noi de infrastructură şi de modernizare a infrastructurii existente în acea zonă. De altfel, Consiliul Judeţean Timiş anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, elaborarea a două noi proiecte de hotărâre: proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Zonal – Aeroport Internaţional "Traian Vuia" – Autostrada – DN 6  şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor din Judeţul Timiş.
Conform prevederilor legale în vigoare, proiectele de hotărâre au fost publicate pe site-ul Consiliului Judeţean Timiş. Propunerile, sugestiile şi opiniile se vor depune la registratura generală a consiliului judeţean sau se vor transmite la e-mail: lucia.patruica@adetim.ro , în atenţia Luciei Pătruică, consilier în cadrul Serviciului Management şi implementarea proiectelor – ADETIM (în cazul proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor din Judeţul Timiş) sau la e-mail: alina.anastasescu@cjtimis.ro , în atenţia Alinei Anastasescu – şef Serviciu Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – CJ Timiş, (pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Zonal – Aeroport Internaţional "Traian Vuia" – Autostrada – DN 6 ), până la data de 19 iulie 2009.
Urmează ca, la sfârşitul perioadei destinate primirii acestor sugestii şi propuneri, proiectele de hotărâre să fie analizate în cadrul comisiilor de specialitate ale CJT, pentru ca, ulterior, să fie supuse dezbaterii şi aprobării plenului. În ceea ce priveşte proiectul legat de zona aeroportului, în proiectul de hotărâre scrie că “atractivitatea zonei studiate constă în reţeaua căilor de transport existente şi propuse care conferă accesibilitate sporită”. Acolo se află confluenţa mai multor drumuri existente sau care se vor face dar se propune şi realizarea unei centuri feroviare în partea de N-E a Timişoarei. De asemenea, datorită existenţei aeroportului şi tendinţelor viitoare de dezvoltare a infrastructurii de transport sunt propuse mai multe funcţiuni. Centru afaceri (zonă servicii + funcţiuni conexe) şi parc comercial, parc expozitional, platforme logistice şi activităţi productive industrial-tehnologice nepoluante, servicii diverse, funcţiuni asociate aeroportului, cargo, etc. Studiul propune ierarhizarea căilor de circulaţie de relaţionare a zonelor funcţionale cu infrastructura majoră de transport (autostradă, centură, drum expres, linie CF, etc).

Comentarii

comentarii