Acasă Sănătate Strigătul de ajutor de la Timişoara: SOS Diana

Strigătul de ajutor de la Timişoara: SOS Diana

686
DISTRIBUIȚI

SOS DIANA BIRCEA bJoi, 1 octombrie, Teatrul Naţional, sala nr. 2, din spatele Bega Shopping Center, va fi iluminată în roz, începând cu orele 18.30. Latura caritabilă a ediţiei inaugurale este dedicată Dianei Bircea, bolnavă de cancer.
„Diana a fost diagnosticată în anul 2013 cu cancer de sân. Au urmat 8 ture de chimioterapie şi apoi intervenţie chirurgicală, mastectomie totală. În 2014 rezultatul a arătat recidive limfatice, toracice, pulmonare şi pleurale. A efectuat 6 ture de chimioterapie şi, din nou, în 2015, recidivă cerebrală multiplă iradiat şi boală progresivă toracică.  „Şi totuşi, Diana poate, trebuie şi va reuşi să învingă boală. Va fi din nou fericită şi împlinită alături de familia ei şi îşi va duce la îndeplinire visul de a preda copiilor limbile engleză şi italiană. Fondurile vor fi folosite în scop caritabil. Daţi-mi voie să fiu “vocea” Dianei. Ajutaţi-ne să îi oferim suportul financiar pentru a-şi permite şedinţele de chimioterapie cu Perjeta, substanţă necompensată de stat, care o costă 13.000 lei o dată la trei săptămâni!”, îndeamnă Irina Petecel.
 Asociaţia Oncologică Părintele Arsenie Boca îşi propune să ajute persoanele care deja suferă de cancer. Abordarea este una de tip holistic într-un cât îmbină mai multe variante de tratare a cancerului, de la tratamentul chimioterapie până la cele naturiste.
„Pentru noi acest proiect este unul de suflet prin care dorim să ajutăm persoanele bolnave care vin la asociaţie. Din acest motiv realizăm toate strategia de marketing, pro-bono, iar banii care ar fi trebuit să fie investiţi în planul de marketing al asociaţiei ajung astfel la cei care au nevoie şi de această mică contribuţie. De peste şase ani ne implicăm în proiecte caritabile, prin compania noastră de marketing care îşi propune să ajute comunitatea şi societatea prin ştiinţă CSR-ului”, a subliniat Liana Marin, EMBA, fondator MMC şi Mass Media Consulting.
 Cancerul la sân transmis ereditar reprezintă până la 10% din toate tipurile de cancer. La nivel statistic, în fiecare an din cauza cancerului la sân se înregistrează peste 77.000 de decese în Europa, 40% dintre femei având sub 65 de ani. Deşi în Europa rata mortalităţii cauzate de această boală a scăzut drastic în ultimii 20 de ani, în schimb în România această a crescut cu 17%. Începând cu acest an şi alte clădiri reprezentative ale oraşului de pe Bega, vor fi iluminate în roz. Rozul este culoarea speranţei, iar Timişoara are nevoie de această speranţă. Evenimentul se va desfăşura sub formă de cocktail şi va fi presărat şi cu momente artistice oferite de echipa de mici balerine „Dance with me! By Franciska Cozminciuc”. Gazdă evenimentului va fi Claudia Ieremia (Teatrul Naţional). Pe tot parcursul evenimentului vor fi expuse spre vânzare lucrări de artă şi cutii pentru donaţii. Fondurile obţinute în urmă vânzării şi a donaţiilor vor fi folosite pentru tratamentul Dianei Bircea.
Asociaţia Oncologică „Părintele Arsenie Boca” Timişoara se lansează chiar de Ziua naţională de lupa împotriva cancerului de sân. Odată cu ediţia inaugurală, se va ilumina în roz şi clădirea Teatrului Naţional, sala 2, sub umbrela Fundaţiei Renaşterea. “Iluminare în Roz” este un proiect care face parte din campania de lupta împotriva cancerului de sân. Lansarea Asociaţiei Oncologice „Părintele Arsenie Boca”, se datorează eforturilor realizate de către fondatorul principal Irina Petecel. În urmă demersurilor Fundaţiei Renaşterea, pe 30 septembrie 2014, Senatul României a declarat ziua de 1 Octombrie – Zi naţională de lupta împotriva cancerului de sân.
„Atunci când mă voi vindecă, voi înfiinţa o asociaţie pentru a-i ajută pe ceilalţi. În ceea ce mă priveşte, trăiesc un vis devenit realitate. Mi-am dorit foarte mult să înfiinţez această asociaţie; a fost, pe lângă familia mea, unul din motoarele care m-au împins şi m-au determinat să lupt cu cancerul. Am fost acolo şi m-am întors. Dar nu oricum, ci cu dorinţa de a-i ajută pe cei care încă sunt acolo, de a mă erija în vocea lor şi a spune tuturor că lupta este grea, foarte grea uneori, însă  putem da aripi acestor oameni”, a spus Irina Petecel, fondator al Asociaţiei Oncologice „Părintele Arsenie Boca”.

Comentarii

comentarii