Acasă Actualitate STS atribuie către ETA2U Timișoara și Stream Networks un contract pentru echipamente...

STS atribuie către ETA2U Timișoara și Stream Networks un contract pentru echipamente IT

DISTRIBUIȚI

ETA2U Timișoara și Stream Networks au câștigat o procedură de atribuire organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru achiziționarea de echipamente IT (console, stații de lucru, terminale mobile). Contractul, care include patru loturi, a fost semnat pentru suma totală de 36,602 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 56,1 milioane de lei, fără TVA, pentru 3 ani. Ceilalți participanți la licitație au fost Dante International (eMAG), Logic Computer, Mida Soft Business, Pragma Computers, Romflex Sistem și Union Co. 

Conform documentației, contractul prevede achiziționarea unui număr de 4.800 de console mobile, 3.900 de stații de lucru și 180 terminale mobile.

“Echipamentele care fac obiectul achiziției vor contribui substanțial la eficientizarea activității personalului STS, prin punerea la dispoziție în timp util a unor produse noi, la standarde tehnologice aliniate la cerințele actuale. Autoritatea contractantă dispune în prezent de un număr semnificativ de stații de lucru care, fie sunt defecte și nu se mai pot repara, fie reparația nu se justifică din punct de vedere economic. De asemenea, autoritatea contractantă are în vedere înlocuirea treptată a acestor echipamente care sunt uzate moral. Produsele care fac obiectul achiziției sunt echipamente de tip stații de lucru, care vor fi folosite de personalul STS pentru rezolvarea sarcinilor specifice de serviciu”, scrie în caietul de sarcini al licitației. Mai multe detalii despre atribuire

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare. Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege. Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

Cu sediul în Timișoara, ETA2U a consemnat în 2021 un profit net de 15,1 milioane de lei la un business de 351,83 milioane de lei.

Comentarii

comentarii