Acasă Eveniment Studenţii cer demisia Ecaterinei Andronescu

Studenţii cer demisia Ecaterinei Andronescu

DISTRIBUIȚI

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) refuză cu vehemenţă însuşirea noii variante a Legii Educaţiei Naţionale asumată în parlament. Totodată, cea mai mare organizaţie studenţească din România cere demisia ministrului Educaţiei. De-a lungul timpului, la Timişoara, Ecaterina Andronescu a fost huiduită şi batjocorită prin afişe desenate de studenţi. Cea mai mare nemulţumire a studenţilor este că noul proiect de lege le va interzice accesul spre conducerea universităţilor.

„Dacă nu poate, să renunţe!”

“Poziţia a fost adoptată ca urmare a ignorării de către doamna Ecaterina Andronescu a tuturor amendamentelor propuse de către alianţă, cu privire la reforma sistemului educaţional. Prin urmare, considerăm că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a acţionat, din nou, conform propriilor interese, ignorând reprezentanţii legitimi ai studenţilor. Dacă doamna ministru nu poate să ducă educaţia la o evoluţie normală şi de calitate, ar trebui să ia în considerare renunţarea la postul pe care-l deţine, tocmai pentru a nu periclita imaginea şi învăţământul românesc”, spune Cristina Fiţ, vicepreşedinte ANOSR. Imaginea actualului ministru al Educaţiei a avut, de-a lungul timpului, de suferit, la Timişoara. Andronescu a fost primită cu braţele deschise doar când a venit din postura de rector de politehnică.

Înapoi în comunism?

Ultima reacţie studenţească împotriva ministrului Educaţiei a avut loc, la Timişoara, cu prilejul grevei studenţilor. Atunci, sute de membri OSUT, organizaţie membră a ANOSR, dar şi studenţi neafiliaţi la organizaţii au scandat împotriva lui Andronescu şi au afişat mesaje deocheate cu trimitere directă la ministru. De această dată, studenţii contestă pachetul de legi al educaţiei, care, în opinia lor, le îngrădesc mai multe drepturi. Este vorba în primul rând de faptul că studenţii sunt puşi la zid şi nu mai au reprezentaitvitate de 25% în senatul universităţilor. “Ultima variantă asumată a legii plasează studenţimea cu 20 de ani în urmă. Doamna ministru şi-a demonstrat încă o dată aptitudinile teatrale când vine vorba de relaţionarea cu cei mai importanţi actori din domeniul educaţiei şi anume studenţii. În locul unui progres, legea a produs un mare regres”, mai spune Cristina Fiţ.

Comentarii

comentarii