Acasă Eveniment Studenţii reşiţeni au ieşit în stradă

Studenţii reşiţeni au ieşit în stradă

520
DISTRIBUIȚI

Câteva zeci de studenţi au pichetat clădirile Prefecturii şi ale Consiliului Judeţean Caraş-Severin. O delegaţie a studenţilor reşiţeni din Universitatea Eftimie Murgu a prezentat o notă de protest prefectului Octavian Ţunea. Tinerii au purtat pancarte pe care au scris fel de fel de mesaje, iar mişcarea de ieri este un prim pas şi o avanpremieră a acţiunilor ce vor urma, în cazul în care vor fi ignoraţi pe viitor. Pe bannerele confecţionate de ei, studenţii au scris ,,Funeriu să vadă – Studenţii în stradă” sau ,,Vrem vot în studenţi, nu doar la preşedinţie” ori ,,Plecăm din ţară” şi multe alte mesaje cu trimitere directă către MEC. 

Marius Bălean, preşedintele Ligii Studenţilor din Universitatea Eftimie Murgu, spune: ,,Studenţii sunt  nemulţumiţi de lipsa de dialog cu ministrul învăţământului, Funeriu, şi mai ales de ultimele măsuri luate de guvern şi minister. Nu mai avem dreptul de a participa la luarea deciziile care ne privesc direct”. Valentin Ciorbă crede că ,,se va tăia din bursele şi aşa mici.

Şi aşa studenţii abia îşi mai plătesc taxele, fiindcă nu au bani. Se ridică taxele pentru reexaminare şi restanţe. De unde bani?”. Spune că acest guvern ia măsuri procriză, nu anticriză. Astfel, studenţii vor ajunge să plătească mai mult pentru taxele şcolare şi cazare. De ce nu dă alte variante? Dictatura ceauşistă este reînviată prin eliminarea studenţilor din consiliile de conducere. Un parlamentar are mii de lei pentru diferite cheltuieli. Pentru ce? Ca să doarmă mai bine în plen?”, se întreabă Marius Jorz.

Comentarii

comentarii