Acasă Actualitate „Studenta criminală” de la Timișoara: cumplita crima de acum nouă ani a...

„Studenta criminală” de la Timișoara: cumplita crima de acum nouă ani a ajuns subiect de roman polițist

883
DISTRIBUIȚI

Lansarea cărții de debut a jurnalistei Eugenia Crainic, „Studenta criminală”, a avut loc joi seară, într-un mediu extrem de rafinat, în Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Autoarea a fost acompaniată de Andrei Țigănaș, Radu Țuculescu, Otilia Țigănaș, Ioan Matiuț, Lazăr Faur și Vasile Dan, fiecare dintre aceștia povestind câte ceva din experiența de viață care îi leagă de jurnalistă.

Romanul este inspirat din fapte reale, având la bază cumplita crima comisă în urmă cu nouă ani de către o studentă de la Facultatea de Medicină din Timișoara, care a zguduit pe atunci întreaga Românie, dar după cum a mărturisit și autoarea, evenimentele nu sunt scrise „ad literam”, ci în jurul tragediei s-a constituit o întreagă poveste.

Eugenia Crainic a spus că a ales să scrie despre o faptă reală, căci meseria pe care a profesat-o cu atâta pasiune anii de zile i-a demonstrat că viața oferă întotdeauna povești mult mai intense decât orice ar putea isca imaginația. „Studenta Criminală”, potrivit autoarei, este atât un roman polițișt cât și o poveste de dragoste, iar limbajul este unul nepretențioș, făcând cartea accesibilă tuturor.

„Cartea asta se citește atât de ușor încât nici măcar o postare complicată de pe Facebook nu se poate citi așa de ușor ca această carte. Nu m-am ambiționat să scriu o carte pentru a fi citită cu dicționarul în mână sau prin care să transmit că sunt foarte deșteaptă și foarte cultă. Nu m-am ambiționat să scriu o carte care să nu aibă priză la public. M-am ambiționat însă să scriu o carte polițistă, așa cum mi-ar place mie să citesc… Eu sunt o fire foarte veselă, transmit lucrurile foarte simplu. Eu tot așa scriu cum și vorbesc. Foarte ușor. Foarte fluent. Vrei să asculți ce am de spus, până la capăt. Cel puțin așa mi s-a spus de-a lungul timpului”, a spus Eugenia Crainic.

Editorul cărții, Ioan Matiuț, de la editura Mirador, a spus în cadrul lansării că nu a simțit nevoia să intervină cu absolut nimic asupra conținutului. Întregul text, chiar și titlul este strict produsul autoarei. Matiuț a spus, amuzat, că după ce a citit cartea l-a mirat că Eugenia Crainic a așteptat un an de zile din momentul în care a terminat de scris romanul și până s-a hotărât că e momentul publicării lui.

Evenimentul la care au participat atât prietenii și familia autoarei, cât și o sumedenie de oameni cu care aceasta a interacționat de-a lungul carierei sale, a avut parte și de un moment artistic oferit de Claudia Iuga și s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Sursa: specialarad.ro

Comentarii

comentarii