Acasă Cultura StudentFest 2020 înfrânge pandemia și vine în fața timișorenilor cu 50 de...

StudentFest 2020 înfrânge pandemia și vine în fața timișorenilor cu 50 de evenimente

1882
DISTRIBUIȚI

Pentru a celebra continuitatea și libertatea de exprimare în artă, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) aduce și în acest an în atenția publicului un proiect de anvergură la nivel național și internațional: StudentFest.

StudentFest a apărut în anul 1992 ca o reacție împotriva cenzurii libertății de exprimare, evoluând și devenind un festival internațional studențesc de artă și cultură consacrat, care ajunge în anul 2020 la ediția cu numărul 29.

Întrucât StudentFest urmărește stimularea creației artistice prin atelierele de lucru și evenimente pentru public larg, ediția din acest an caută să descopere autenticul în toate domeniile parcurse de cele opt secțiuni ale festivalului: Arte Vizuale, Arte Urbane, Dans, Design Vestimentar, Foto-Video, Literatură, Muzică și Teatru.

Arta autentică își păstrează autonomia față de societate, asumându-și totodată caracterul său social ca produs al acesteia.

Aducând totodată în lumină, prin tematica ediției, arta autentică românească din folclor, artiștii sunt chemați să privească dincolo de lumea materială pentru a transcende, asemeni strămoșilor, realitatea banalului în etern.

În perioada 17-27 august, doritorii vor putea participa la peste 50 de evenimente accesibile gratuit în regim online, dar și fizic.

Printre atelierele de lucru pregătite de organizatori se numără ateliere de poezie, proză, caligrafie, teatru de improvizație, dicție, tatuaje, dans, podcasting, fotografie și multe altele, înscrierile pentru acestea urmând să se deruleze curând. Evenimentele fizice vor cuprinde concerte și piese de teatru în aer liber, care vor înfrumuseța Capitala Culturală Europeană 2021, municipiul Timișoara.

Pentru a fi la curent cu noutățile, accesați www.studentfest.ro și pagina de Facebook a proiectului, https://www.facebook.com/studentfest.ro.

Comentarii

comentarii