Acasă Economic Studenții, dar nu numai, caută job-uri, zilele acestea la CRAFT Timișoara

Studenții, dar nu numai, caută job-uri, zilele acestea la CRAFT Timișoara

861
DISTRIBUIȚI

Pe 18 și 19 octombrie are loc târgul de locuri de muncă „Angajatori de TOP”, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. În prima zi, peste 1.500 de persoane care-și caută un loc de muncă au trecut pe la standurile companiilor prezente. Oferta a fost variată: de la companii locale la multinaționale, de la domeniul de tehnologie și IT la marketing.

Organizatorii se așteaptă la aproximativ 4.000 de participanți, învățând din edițiile anterioare că cei mai mulți se prezintă în ziua de sâmbătă. În prima zi, majoritatea celor prezenți au fost, după cum era de așteptat, studenți. Persoanele cu mai multă experiență profesională sunt așteptate sâmbătă.

O problemă a celor prezenți au fost nesiguranța legată de felul în care trebuie să arate un Curriculum Vitae. Pentru a-i ajuta, organizatorii au pregătit standul de CV Experts, de unde cei nesiguri au putut să primească ajutorul necesar pentru a-i impresiona pe angajatori.

Din ce au spus experții în CV-uri, studenții prezenți azi la standul lor aveau destul de multe întrebări. Unii nu erau siguri de ce ar trebui scos în evidență, alții dacă ar trebui să treacă toate cursurile la care au luat parte sau dacă trebuie sau nu pusă o fotografie. De asemenea, aceștia nu știau dacă trebuie să treacă salariul dorit, dar și alte detalii despre postul ofertat, pe foaie.

O altă categorie numeroasă de participanți a fost cea a celor care se reprofilează. Aceștia nu erau siguri la ce se așteaptă angajatorii din noile lor domenii de activitate, când citesc despre experiențele profesionale. În cazul femeilor, o nelămurire destul de des întâlnită a fost dacă timpul petrecut în concediile maternale se consideră în perioada de angajare sau trebuie trecute separat.

Angajatorii prezenți s-au declarat, în general, mulțumiți de prezent, găsind oameni pregătiți, unii proaspăt ieșiți de pe băncile facultăților, alții cu experiență deja acumulată în domeniul de activitate. Doar în unele cazuri, în domeniile care nu necesită calificare, studenții nu mai par mulțumiți de salarii, iar angajatorii trebuie să caute mai mult.

Comentarii

comentarii