Acasă Actualitate Studenții de la USV Timișoara au creat două delicioase produse cu subproduse...

Studenții de la USV Timișoara au creat două delicioase produse cu subproduse din industria alimentară

DISTRIBUIȚI

Facultatea de Inginerie Alimentara – Timisoara din din cadrul Universității de Științele Vieții Regele Mihai I al României Timișoara a organizat două ateliere gastronomice la festivalul La Pas.

Este vorba de Idei practice de combatere a risipei alimentare – Atelier pregătit de studenții de la Food Safety Club, studenții au pregătit câteva preparate pe baza unor rețete care să prevină risipa alimentară care au fost degustate de publicul participant. (Voluntari studenții membri Akademika Banat).

Al doilea atelier a fost despre Valorificarea subproduselor din industria alimentară – (partener: Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara).

Aici au fost prezentate două produse, care valorifică subprodusele din industria alimentară: pâinea berarului și produse de patiserie ce conțin tescovină, învățând participanții cum să gătească folosind ingrediente locale și de sezon.

Printre activitățile cheie s-au numărat atelierele gastronomice, degustările de produse ecologice și promovarea magazinului Akademika Food – USVT. Aceste activități au subliniat angajamentul facultății în promovarea unui stil de viață durabil și a unei alimentații sănătoase.

Festivalul La Pas 2024 se desfășoară în perioada 4 și 6 octombrie 2024, la Casa Tineretului din Timișoara și este organizat de CRIES (Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare) și face parte dintr-un proiect amplu de promovare a sustenabilității, culturii locale și alimentației sănătoase. Festivalul a adus împreună artizani, producători locali, activiști și cetățeni, propunând o serie de activități educative și recreative menite să încurajeze un stil de viață responsabil.

 

Comentarii

comentarii