Acasă Actualitate Studenții și elevii sunt invitați la un mare concurs multimedia la UPT,...

Studenții și elevii sunt invitați la un mare concurs multimedia la UPT, cu premii în smartphone-uri și tablete

DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia, organizează vineri 31, mai 2019, la ora 10:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT (bv. Vasile Pârvan, nr. 2B), concursul studențesc Interactive Digital Media Student Contest: http://idmsc2019.cm.upt.ro/

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este un concurs studențesc ce își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia.

Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate.

Studenții vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Începând cu ediția 2017, concursul este deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

Secțiunile concursului IDMSC 2019:

1.Dezvoltare Web / Web Development – aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format;

2.Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul și pentru orice platformă, inclusiv aplicații de realitate augmentată și virtuală;

3.Producție Audio-Video / Audio-Video production – materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje;

4.Design grafic / Graphic Design – producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate;

5.Internetul Obiectelor / Internet of Things – implementarea unui concept sau dispozitiv IoT care combină hardware, software și date pe o temă de actualitate (de exemplu casă inteligentă, rețea de senzori, roboți, altele).

Participanții la concurs se pot înscrie atât individuali, cât și organizați în echipe, fără nici o limită cu privire la numărul de proiecte/aplicații înscrise în competiție sau la numărul de secțiuni la care poate să participe.

Concurenții își vor susține proiectele vineri, 31 mai 2019 de la ora 10:00, în fața juriului și a celorlalți participanți. Jurizarea și premierea vor avea loc în aceeași zi.

„Suntem bucuroși că am ajuns deja la cea de-a șasea ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media. Suntem convinși că și anul acesta vom avea parte de studenți pasionați și proiecte inovative, având în vedere experiența plăcută a anilor trecuți. Ca în fiecare an, competiția se remarcă atât prin deschiderea față de angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție”, a declarat prof.dr.ing. Radu Vasiu, directorul Centrului Multimedia.

Juriul va fi format din specialiști ai Universității Politehnica Timișoara și reprezentanți ai firmelor partenere.

Participanții pot câștiga premii atractive, precum tablete, monitoare, smartphone-uri etc, acestea sunt oferite de partenerii din industrie.

Centrul de Cercetări Multimedia (înființat în 1996) desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informaționale și de comunicații, fiind axat în ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată, Internet of Things, Antreprenoriat în ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului în ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups).

Organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licență Tehnologii si Sisteme de Telecomunicații – Multimedia, și 2 programe de master în Tehnologii Multimedia și, respectiv, Tehnologii, Sisteme si Aplicații pentru eActivități.

Comentarii

comentarii