Acasă Actualitate Subiectele de bacalaureat au fost făcute publice imediat după începerea examenului la...

Subiectele de bacalaureat au fost făcute publice imediat după începerea examenului la un liceu din Caransebeș

DISTRIBUIȚI

bacalaureat lugojComisia de bacalaureat de la Liceul Teoretic Decebal din Caraş Severin a fost schimbată după ce subiectele au apărut ieri în timp real în spațiul public, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca. Ea a spus că cei responsabili vor fi sancționați disciplinar “serios”.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat în conferinţă cum comentează faptul că subiectele de la Bacalaureat au apărut în timp real, în spaţiul public, Ligia Deca precizând că în cazul de ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean de la Caraş Severin a înaintat Comisiei naţionale de Bacalaureat solicitarea de schimbare a comisiei de la Centrul Liceului Teoretic Decebal, scrie digi24.ro.

“Practic, comisia a fost schimbat, în paralel continuăm demersurile de cercetare, să vedem cine a fost implicat şi care sunt consecinţele. Şi în celelalte cazuri, măsurile au fost similare, înlocuirea comisiei, cercetare disciplinară pentru cei care se dovedesc că au făcut publice subiectele. Ele au fost făcute publice când elevii erau deja în şcoală, în condiţii de siguranţă, deci nu putem spune că au influenţat în vreun fel corectitudinea examenelor”, a spus Deca. 

Ministrul a anunţat că se vor lua toate măsurile disciplinare astfel încât astfel de abateri de la Regulamrnt să nu se mai întâmple şi a predizat că faptul că au fost atât de repede identificate ar trebui să descurajeze pe viitor astfel de practici. 

Întrebată dacă se vor vedea demisii, ministrul Ligia Deca a spus: “Cred că se vor vedea consecinţe disciplinare serioase pentru cei care au făcut astfel de greşeli”.

Comentarii

comentarii