Acasă Actualitate Subiectul sănătății mintale adus în spațiul public timișorean

Subiectul sănătății mintale adus în spațiul public timișorean

DISTRIBUIȚI

Marți, 20 septembrie 2022, a avut loc evenimentul „Tu cum ai grijă de sănătatea ta?”, primul dintr-o serie de activități care au ca scop aducerea psihoeducației în fața publicului larg din Timișoara.

Invitatul întâlnirii a fost psihoterapeutul Mircea Dragu, care a vorbit despre cum îți păstrezi resursele interioare, despre importanța relațiilor benefice atât acasă, cât și la muncă și despre acțiuni zilnice pe care le poți face pentru o bună sănătate mintală.

Întâlnirea a fost inclusă în proiectul Superhumans: Psihoeducație pentru Timișoara, ce își propune, de-a lungul a 6 luni, evenimente, ateliere și minintervenții în spațiul public, care să promoveze îngrijirea sănătății mintale în Timișoara, dorind înlăturarea stigmatizării legate de bolile mintale și încurajarea ajutorului specializat în situații de necesitate.

Pe lângă, din moment ce apartenența la grup are un efect terapeutic dovedit, organizatorii urmăresc crearea unei comunități de oameni pasionați de psihoeducație și dezvoltare personală. Ei consideră că evenimentele offline și socializarea sunt extrem de importante pentru starea de bine, mai ales după 2 ani de restricții și pandemie.

Comentarii

comentarii