Acasă Administraţie Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a cerut Guvernului o soluție urgentă pentru...

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a cerut Guvernului o soluție urgentă pentru asigurarea încălzirii timișorenilor

317
DISTRIBUIȚI

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a cerut Guvernului o analiză rapidă şi o soluţie urgentă pentru asigurarea încălzirii celor peste 50.000 de abonaţi la Colterm, inclusiv școli și spitale, după ce E.On a anunțat că va opri luni, 25 octombrie, furnizarea de gaze pentru compania de termoficare.

În cadrul videoconferinței de vineri, Drăgănescu a anunțat că în Timiș cea mai urgent problemă este posibila închidere a sistemului de încălzire centralizată din Timișoara, după ce E.On va opri gazul.

Subprefectul a subliniat că deşi Colterm caută un furnizor de ultimă instanţă pentru gaz cu care să deruleze un nou contract de luni, compania va intra în insolvenţă, anunţată de primarul Dominic Fritz.

“Primăria municipiului Timişoara este autoritatea care trebuia să depună toate eforturile pentru ca timişorenii să nu rămână în prag de iarnă fără încălzire centrală şi apă caldă menajeră. Astăzi, însă, primăria va încerca să achiziţioneze cărbune pentru această iarnă, dar şi folosirea acestui combustibil necesită o anumită cantitate de gaz. Astfel că reprezentanţii Primăriei Timişoara solicită o intervenţie a Guvernului României pentru un ajutor financiar sau material, cărbune sau gaz”, arată Ovidiu Drăgănescu, potrivit Rador.

Subprefectul a insistat asupra celor peste 50.000 de abonați, între care majoritatea spitalelor și a școlilor.

“Având în vedere cele menţionate, am solicitat Guvernului o analiză rapidă şi o soluţie urgentă, deoarece de la Timişoara nu se mai poate găsi o rezolvare. Sper că situaţia termoficării din Timişoara nu se va replica şi către alte tipuri de servicii de care timişenii trebuie să beneficieze prin grija primăriilor”, spune subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Comentarii

comentarii