Acasă Actualitate Subprefectul Sorin Ionescu atrage atenția asupra ambroziei: „Sancțiunile pot ajunge până la...

Subprefectul Sorin Ionescu atrage atenția asupra ambroziei: „Sancțiunile pot ajunge până la 20.000 de lei”

DISTRIBUIȚI

Sorin Ionescu, subprefectul social-democrat al județului Timiș, atrage atenția asupra ambroziei: aceasta trebuie eliminată de pe toate terenurile intravilane sau extravilane, iar, în astfel de cazuri, sancțiunile pentru nerespectarea legii pot ajunge până la 20.000 de lei.

„Dacă este lăsată să se răspândească, ambrozia poate provoca alergii severe în rândul populației. Pentru evitarea instalării şi răspândirii ambroziei şi pentru eliminarea ei de pe terenurile intravilane sau extravilane Legea 62/2018 obligă proprietarii, deținătorii sau administratorii de terenuri intravilane și extravilane să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii. Verificarea şi identificarea terenurilor infestate, de pe raza teritorială a unităţilor administrativ-teritoriale, se efectuează de către autorităţile administraţiei publice locale”, transmite Ionescu.

În aceeași ordine de idei, acesta face apel către toate primăriile din județ să meargă pe terenurile unităților administrativ teritoriale și să combată, din timp, planta prin măsuri specifice. „În acest sens, există și o LEGE care trebuie aplicată. Voi urmări personal situația de pe teren”, promite subprefectul.

Comentarii

comentarii