Acasă Actualitate Subprefectul Sorin Ionescu vrea siguranță pentru elevi și profesori, în școlile din...

Subprefectul Sorin Ionescu vrea siguranță pentru elevi și profesori, în școlile din Timiș

DISTRIBUIȚI

Siguranța în școlile din Timiș și creșterea capacității instituționale de prevenire și combatere a violenței în unitățile de învățământ preuniversitar și în zonele adiacente trebuie să fie asigurate.

Astfel, sâmbătă, ca urmare a incidentelor din cele două licee din Timișoara, mediatizate în ultimele zile, subprefectul Sorin Ionescu i-a convocat într-o ședință de lucru pe șefii structurilor teritoriale cu atribuții pe linia siguranței școlare.

Prof. Ionescu atrage atenția că planul de măsuri pentru intensificarea prevenirii actelor de violență în școlile din județul Timiș trebuie să fie unul adecvat și cu rezultate imediate dar și pe termen lung. Derularea de activități și menținerea climatului de siguranță, monitorizarea modului în care este realizată siguranța școlară la nivel județean, toate acestea trebuie să facă parte dintr-o strategie comună la care să fie parte instituțiile statului pe linia siguranței școlare, elevii, părinții și profesorii. Este important să conștientizăm și să avem cu toții deschiderea spre o comunicare responsabilă și eficientă.

“Nu ne oprim doar la a constata și a urma aceiași pași în acțiunile de prevenție. Ne reîntâlnim zilele următoare pentru a identifica cât mai multe din probleme și a veni cu cele mai bune soluții de prevenire a actelor de violență din școli. Ne dorim o strategie eficientă, folosind toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a asigura o reală siguranță în școli.

Am încheiat o săptămână de lucru plină de provocări. Pe toate le-am tratat cu importanță și responsabilitate, însă una dintre acestea m-a determinat să gândesc și să acționez cu responsabilitatea funcției de subprefect, dar și cu cea a dascălului și nu în ultimul rând cu cea a unui părinte de copil”, a mai explicat subprefectul Sorin Ionescu.

 

Comentarii

comentarii