Acasă Eveniment Substanţă neurotoxică descoperită la deratizarea soldată cu trei morţi, de pe strada...

Substanţă neurotoxică descoperită la deratizarea soldată cu trei morţi, de pe strada Mioriței. Firma a mai lucrat de curând la Club 30 și la restaurant PapaSam din Timişoara

1504
DISTRIBUIȚI

Zeci de persoane au avut probleme medicale, după o acţiune de deratizare efectuată la un bloc din Timişoara, iar trei dintre victime, un adult şi doi minori, au decedat.

O primă anchetă efectuată de autorităţi la faţa locului a arătat că în zonele în care se aflau victimele s-au găsit urme de substanţă neurotoxică, nivel mediu la etajul 3 al blocului şi nivel redus la etajul 4, ultimul.

Oficial, firma care a efectuat deratizarea a utilizat substanţe conform legii, însă reprezentanţii ISU anunţă că doar o verificare amănunţită va scoate la iveală dacă s-au folosit substanţe în exces.

Reprezentanţii ISU Timiş sunt însă bănuiţi că au intervenit cu întârziere, după ce s-ar fi efectuat mai multe apeluri la 112, pe parcursul weekendului.

Primele măsuri luate au fost evacuarea celor 200 de apartamente ale blocului, relocarea oamenilor şi evaluarea situaţiei de la faţa locului.

În plus, s-a decis ventilarea spaţiilor afectate.

Pe de altă parte, autorităţile locale au anunţat că firma care a executat deratizarea la blocul respectiv a mai efectuat de curând deratizare şi la alte două locaţii, la Club 30 și la restaurant PapaSam.

Deşi de la cele două locaţi nu s-au primit informaţii conform cărora cineva s-ar fi simţit rău, s-a luat decizia ca acestea să fie închise, urmând a fi redeschise doar în urma unor verificări suplimentare.

Poliţiştii şi procurorii au deschis dosar penal în cazul deratizării cu victime de la Timişoara, verificându-se inclusiv dacă reprezentanţii firmei şi preşedintele Asociaţiei de locatari au anunţat regulamentar efectuarea deratizării în bloc.

Comentarii

comentarii