Acasă Actualitate Suedezii de la Ikea încurajează refugiații ucraineni să aplice pentru posturile libere...

Suedezii de la Ikea încurajează refugiații ucraineni să aplice pentru posturile libere în noul magazin din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Al treilea magazin Ikea din România, primul din afara Capitalei, se va deschide în acest an la Dumbrăvița, mai exact la intrarea în Timișoara dinspre DN69. Lucrările au început în 25 septembrie, iar termenul de execuție este de 12 luni.  
 
Centrul comercial va avea un regim de înălţime S+P+1E, construcția fiind deja ridicată. Au fost demarate o serie de lucrări în interiorul acesteia, cum ar fi finalizarea sistemelor de electricitate, de încălzire, de ventilație și de răcire. 
 
Construcția urmează cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. 
 
“Construirea unui magazin Ikea sustenabil, de peste 27.000 metri pătrați, este un proces de durată. Ne-am propus să construim un magazin la cele mai înalte standarde, dar și să fim eficienți și să respectăm termenele limită aferente acestui proiect. Stadiul lucrărilor este monitorizat zilnic și analizăm constant noi oportunități de a îmbunătăți și accelera procesul de construcție. Deschiderea Ikea Timișoara este o etapă de dezvoltare importantă pentru Ikea Europa de Sud-Est în România”, au transmis reprezentanții Ikea.  
 
Ikea plănuiește să recruteze 250 de angajați pentru magazinul din Dumbrăvița, în proximitatea Timișoarei.  
 
Echipa de management a magazinului a fost recrutată în aprilie 2022 și respectă principiile de egalitate de gen, cu 50% femei și 50% bărbați în poziții de conducere.  
 
Tot în această perioadă, mai mulți specialiști și experți s-au alăturat Ikea, în cadrul departamentului de logistică.   
 
„În acest moment, recrutăm manageri  de departamente și lideri de echipe. Planul nostru este să începem recrutarea în masă pentru restul posturilor vacante la finalul lunii septembrie. Căutăm colegi în mai multe departamente, cum ar fi cele de vânzări, logistică, design interior, restaurantul IKEA, serviciul de relații cu clienți, casierii, mentenanță, precum și securitate și sănătate în muncă. Oferta noastră de locuri de muncă este una variată și considerăm că există un post disponibil pentru fiecare. Ikea este o companie care oferă multiple posibilități și oportunități de dezvoltare, atât pe plan profesional, cât și personal, asigurând oportunități egale în recrutare și dezvoltare, indiferent de vârstă, identitate de gen, orientare sexuală, etnie, rasă, naționalitate, religie sau orice altă dimensiune a identității lor”, mai transmit cei de la Ikea. 
 
Angajații vor  beneficia de un pachet complet de beneficii, care include abonamente medicale la o clinică privată, asigurare de viață, tichete de masă, decontare lunară a unei părți din cheltuielile de transport, tichete de vacanță, concediu de odihnă suplimentar, bonus de performanță și contribuție la un plan de pensie în funcție de vechimea în Ikea.   
 
Ikea angajează și refugiați din Ucraina. „Deja am luat mai multe măsuri care au scopul de a sprijini comunitatea de refugiați din  județul Timiș. Alături de ONG-urile noastre partenere, încurajăm refugiații să aplice pentru posturile libere, ulterior fiind incluși  în procesul nostru standard de recrutare. În paralel, noi continuăm și programul Abilități pentru angajare. Acest program de formare profesională vizează refugiații care au nevoie de ajutor în a se integra, mai ales cei din grupurile dezavantajate, care poate nu au avut ocazia să lucreze înainte, dar care doresc să o ia de la zero în țara care îi găzduiește”, au mai spus cei de la Ikea.   
 
Data de deschidere a magazinului depinde  de stadiul lucrărilor, influențate de procesele interne de construire a unui magazin și de momentul obținerii autorizației de funcționare a magazinului.  
 
„Vom comunica data exactă de deschidere atunci când ne apropiem de finalizarea lucrărilor de amenajare în interior și exterior, în baza aprobărilor și autorizațiilor obținute de la autoritățile locale. Ne bucurăm să avem sprijinul autorităților locale și județene în acest proces și ne dorim să continuăm excelenta colaborare și pe viitor”, susțin reprezentanții companiei suedeze. 

Comentarii

comentarii