Acasă Administraţie Sumele alocate pentru drumurile județene scad de la 14 la 2 milioane...

Sumele alocate pentru drumurile județene scad de la 14 la 2 milioane de lei. Consilierii județeni au trecut proiectul, din a doua încercare

DISTRIBUIȚI

Proiectul refăcut prin care se alocau din sumele de TVA bani pentru reparația și întreținerea drumurilor județene, prin care alocarea scădea de la 14 la două milioane la două milioane, a trecut luni de votul consilierilor județeni, în cadrul unui plen extraordinar. A fost a doua oară când propunerea înaintată de consilierii județeni PSD era votată, în urmă cu o săptămână acesta a căzut la un singur vot. Atunci, social democrații au spus că cei aflați la conducerea administrației județene a ”sabotat” votul, neluând în considerare toate voturile exprimate.

Ședința comisiilor reunite, dar și cea de plen, au fost conduse de Cristian Moș, cel care e în continuare al doilea vicepreședinte al CJT.  La ședința comisiilor reunite au luat parte 25 de consilieri din cei 32, iar votul a fost clar în favoarea adoptării noii alocări a banilor, cu 20 de voturi pentru și patru abțineri.

A urmat, la un minut distanță, și ședința efectivă de plen. La fel, și aceasta nu s-a bucurat de prezența lui Nica și Proteasa, cei care conduc permanent ședințele, fiind doar câteva ședințe în care Moș a fost responsabil. Tot el a condus și ședința extraordinară de luni dimineața. La discuții și vot nu au participat o parte din consilieri, cei de la USR, respectiv liberalii ”pro Nica”

Nica își exprimase opoziția publică față de o asemenea decizie, prin care suma alocată din TVA pentru reparația drumurilor județene și comunale scade de la 14 milioane la doar două milioane. Consilierii județeni de la PSD spun că prin această tăiere se dorește folosirea excedentului bugetar obținut de administrația județeană, unul important, pentru acest capitol.

Ulterior, în timpul votul efectiv, a intrat în sală și Alin Nica, el i-a acuzat pe consilieri că nu au avut răbdare să aștepte ca el să conducă ședința.

”Am înțeles că ați convocat, colegii de la PSD și de la PNL, ați convocat ședința extraordinară , asta nu înseamnă că nu așteătațați președintele să vină să conducă ședința. Vreau să spun despre acest proiect de hotărâre, este o iresponsabilitate fără margini să tai 83% din banii alocați pentru drumurile județene, dar înțeleg că este campanie electorală și că cei de la PSD doresc să saboteze viitorul meu mandatîn funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș încă de pe acum, lăsând instituția fără banii necesar reparațiilor, deszăpezirilor, pentru drumurile județene. Nu-i nimic, o să treacă și 9 iunie, așa cum acum v-ați coalizat împotriva intereselor cetățenilor și cetățenii se vor coaliza împotriva voastră, celor care ați votat pentru tăierea așa masivă a sumelor necesare întreținerii și funcționării drumurilor județene și îi veți avea pe conștiință pe toți cei care se vor accidenta din cauza acestei iresponsabilități. În rest, vă doresc să duceți până la capăt acest demers polticianist și permiteți-mi să mă retrag de la ședință și să vă las să continuați așa cum ați început, fără ajutorul meu, pentru că nu vreau să mă implic în această mascaradă”, a anunțat Nica.

Până la urmă, a fost anunțat rezultatul votului, unul așteptat, proiectul a trecut cu 20 de voturi pentru și patru abțineri.

 

Comentarii

comentarii