Acasă Administraţie Sunt poluate sau nu? Apele subterane din Banat la control

Sunt poluate sau nu? Apele subterane din Banat la control

DISTRIBUIȚI

Apele subterane din câmpia de vest la control! Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara susține că specialiștii hidrologi ABAB monitorizează permanent apelor subterane.

Ei efectuează periodic observații și măsurători ale nivelului hidrostatic sau piezometric în forajele aparținând rețelei hidrogeologice naționale.

Prin ape subterane  înţelegem apele care circulă în porii şi în fisurile rocilor, în interiorul scoarţei terestre. Apele subterane se formează prin infiltrarea apei provenite din ploi, topirea zăpezilor sau din apele de suprafață.

Pentru captarea apelor subterane, indiferent de utilizarea lor, sunt necesare lucrări de proiectare, execuție și punere în funcțiune a unor foraje hidrogeologice în scopul extragerii apei la suprafață.

În cadrul serviciului de “Prognoză bazinală. Hidrologie și Hidrogeologie”, hidrologii din subunitatea Lucrări geologice și pompări experimentale reactualizează resursele disponibile de apă subterană, verifică, întrețin și repară forajele din rețeaua hidrogeologică, identifică orice sursă posibilă de poluare a apelor subterane prin prelevare de probe de apă subterană.

Apa subterană constituie un factor de importanță majoră în alimentarea în scop potabil și industrial al localităților, unităților industriale și al gospodăriilor individuale.

 

Comentarii

comentarii