Acasă Actualitate Sunteți nemulțumiți de situaţia transportului metropolitan din zona Timișoara? Exprimaţi-vă părerea într-un...

Sunteți nemulțumiți de situaţia transportului metropolitan din zona Timișoara? Exprimaţi-vă părerea într-un studiu ADR Vest şi Universitatea din Londra

1072
DISTRIBUIȚI

Dacă credeţi că nu aveți parte de un transport metropolitan de calitate în zona Timişoarei, că nu beneficiaţi de posibilităţi alternative, cu transportul în comun, sau nu corespund orele şi calitatatea rutelor cu necesităţile dumneavoastră, acum puteţi să vă exprimaţi nemulţumirile, în cadrul unui sondaj elaborat de ADR Vest şi University College din Londra. Şi, să sperăm, autorităţile locale vor şi ţine cont de opiniile exprimate.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, împreună cu University College London (UCL), Departamentul de Psihologie Experimentală, au iniţiat un studiu referitor la atitudinile şi comportamentele oamenilor privind transportul în municipiul Timişoara.

Acesta este un studiu pilot și pune în centrul atenției și valorizează opiniile locuitorilor din municipiul Timișoara și din comunele care formează zona metropolitană Timişoara, care sunt invitați să răspundă la o serie de întrebări privind transportul public și alte moduri de transport alternative pe care le utilizează ca mijloc de deplasare, prin intermediul unui chestionar on-line.

Scopul studiului este de a măsura percepțiile și atitudinile cetățenilor asupra transportului public din Timișoara şi de a determina un set de instrumente adecvate care pot îmbunătăți atât serviciile de transport public, cât și comportamentul călătorilor.

Studiul este realizat de Sarah Flecke, sub supravegherea Prof. Dr. Constantin Rezlescu de la University College London (UCL), în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Rezultatele studiului vor fi puse la dispoziţia Primăriei Timişoara şi a Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) ca instrument de analiză şi suport în deciziile privind mobilitatea urbană.

Chestionarul online poate fi completat până în data de 18 mai. Pentru ca acest chestionar să fie relevant în fundamentarea studiului, ne dorim ca el să ajungă la cât mai mulți locuitori și utilizatori ai transportului public din Timişoara şi împrejurimi.

Diseminarea chestionarului este esențială pentru atingerea rezultatelor propuse, și anume identificarea celor mai potrivite măsuri și acțiuni care pot conduce la creșterea gradului de atractivitate a transportului public și schimbarea comportamentului locuitorilor dinspre obișnuința de a folosi mașina personală spre mijloacele de transport mai prietenoase cu mediul.

Fiecare cetăţean poate contribui direct la rezultatul acestui studiu – „Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara”, accesând și completând chestionarul pe internet, la adresa http://bit.ly/studiuTM.

Comentarii

comentarii