Acasă Actualitate Super Bedro se întoarce

Super Bedro se întoarce

392
DISTRIBUIȚI

Locuri destinate staţionării autospecialelor pompierilor pentru scurtarea timpului de intervenţie
Laviniu Bedrosian este inspector guvernamental. Asta după ce nu a mai fost subprefect. Iar înainte să fie subprefect, Bedrosian a fost şef al Corpului de control al Instituţiei Prefectului Timiş. De acolo i se trage şi porecla de Super Bedro. Super Bedro a făcut atunci controale peste controale din funcţia de şef al corpului de control. Acum e inspector guvernamental şi recent a reuşit să se mute mai aproape de casă. În judeţul Timiş, pentru că în primă fază era la depărtare. Îi place administraţia, aşa că din funcţia de inspector guvernamental în judeţul Timiş, se ocupă de situaţiile de urgenţă. După ce a avut vizite în teritoriu şi diverse discuţii, Super Bedro propune trei axe pentru îmbunătăţirea activităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă. Una dintre axe se referă la “posibilitatea relocării personalului de specialitate ISU la nivelul unor unităţi administrativ teritoriale (ex: oraşul Gătaia, aflat în zona de risc privind inundaţiile – unde primarul Iosif Şargan este dispus să preia financiar din cheltuieli, inclusiv asigurare spaţiu)”.

“Încurajarea asocierilor unităţilor administrativ teritoriale pentru dotarea SVSU”

Mai sunt şi alte lucruri pe care le propune Bedrosian în acest domeniu. “Necesitatea înfiinţării unor puncte de lucru / sprijin pentru dotarea ISU Banat în Timişoara (ex: Calea Torontalului, timpul de acces al utilajelor de intervenţie pentru zona de N-V a judeţului fiind mult mărit de intervalul scurs prin traversarea întreg centrului oraşului pentru accesul în această zonă, traficul fiind practic strangulat la orele de vârf la pasajul Circumvalaţiunii)”, spune Laviniu Bedrosian. De asemenea, acesta mai propune “încurajarea asocierilor unităţilor administrativ teritoriale pentru dotarea SVSU (servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă) (ex: primăria Orţişoara doreste achiziţionarea unei autospeciale care să servească eventual şi zonele adiacente Sânandrei şi Satchinez, dar şi prestarea de servicii SVSU între localităţile vecine – ex: Biled pentru Şandra)”.

“Ne intereseză mai ales scurtarea timpului de intervenţie”

Atunci când Super Bedro a preluat funcţia de inspector guvernamental pe judeţul Timiş pe linia MAI, două treimi dintre primăriile judeţului nu aveau sau nu aveau actualizate Planurile de intervenţie şi apărare împotriva inundaţiilor. “La această dată, datorită unei bune cooperări cu Instituţia Prefectului Timiş, ISU Banat şi Direcţia Apelor Banat toate primăriile din judeţ au aceste planuri”, spune Laviniu  Bedrosian, inspector guvernamental. “Ne intereseză mai ales scurtarea timpului de intervenţie. Să existe un loc unde să aibă 2-3 maşini de intervenţii pentru că se scurtează foarte mult timpul. Autospecialele respective să fie prezente acolo”, spune Super Bedro.

Comentarii

comentarii