Acasă Cultura Super-conferință la Muzeul de Artă Timișoara: ”Conceptualizarea modernității în Europa Centrală și...

Super-conferință la Muzeul de Artă Timișoara: ”Conceptualizarea modernității în Europa Centrală și de Est”

505
DISTRIBUIȚI

La Muzeul de Artă Timișoara, din Piața Unirii nr. 1, va avea loc super-conferința susținută de prof. univ. dr. Victor Neumann intitulată Homo europeus: Conceptualizarea modernității în Europa Centrală și de Est, în ciclul ”Ideea de Europa”.

Evenimentul va avea loc în data de 18 iulie, de la ora 18.00, în sala Barocă a instituției de artă.

”E important să înțelegem care sunt valenţele culturale în diversele perioade istorice, inclusiv în cea de astăzi, ale conceptului de Europa.

E important să descoperim codul cultural al Europei, ce anume leagă statele, regiunile și națiunile din Europa și, bineînțeles, ce le diferențiază în funcție de națiune, de statalitate și de identitate.

Cel mai mult pe mine m-a interesat să văd cum anume s-a modernizat Europa și cum anume fiecare dintre regiuni a contribuit nu numai la susținerea legăturilor politice, dar și la realizarea împrumuturilor culturale, a obiceiurilor și a interferențelor religioase. La un moment dat după perioada Renașterii și, mai cu seamă, în perioada Iluministă, Europa s-a dezvoltat într-o atmosferă de pace în marea ei majoritate”, spune prof. Neumann.

Comentarii

comentarii