Acasă Cultura Super-expoziție a pictorului octogenar Dumitru Popescu, la galeria Helios

Super-expoziție a pictorului octogenar Dumitru Popescu, la galeria Helios

790
DISTRIBUIȚI

Galeria Helios a Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara, cu sprijinul Primăriei municipiului Timișoara, va inaugura, marți, 22 iunie, la sediul din Piața Victoriei, la ora 18.00, expoziția de pictură intitulată „Orga imaginară în pădurea de corali”, cu lucrări semnate de pictorul octogenar și scenograful Dumitru Popescu.

Lucrările vor putea fi vizitate până în 10 iulie 2021.

La cei 80 de ani împliniți, pictorul Dumitru Popescu abordează un nou proiect artistic, după ce, în urmă cu câțiva ani a supus atenția iubitorilor de artă cu proiectele „Bărăgan” (2011) și „Norii” (2014).

„Prezentul ciclu a fost inspirat de marele Jaques Cousteau, exploratorul oceanului planetar, în adâncurile lui. Internaut fervent, i-am luat urma și am descoperit o lume fascinantă, o floră și o faună ispititoare. M-au incitat coralii, aceste animale cu forme de copaci, boscheți și flori asemănătoare cu cele terestre, într-o tăcere paralizantă”, spune Dumitru Popescu.

Conf. univ. dr. Gabriel Kelemen, vicepreședintele UAP Timișoara, critic de artă, a scris despre expoziției: „Seria de picturi atent elaborate evocă splendoarea de necuprins a recifului de corali, feerica și ireala pădure de corali, simfonie molcomă a lumii mute, freamăt ce vorbește prin necuvinte, ca de la sine, despre imperiul fabulos al oceanului planetar, leagăn ancestral și misteric alcov al vieții terestre”.

 

Comentarii

comentarii