Acasă Actualitate Superpoliţist – avansat în grad la Timişoara

Superpoliţist – avansat în grad la Timişoara

676
DISTRIBUIȚI

Silviu Marinovici, felicitat personal de secretarul de stat în MAI, Ioan Dascălu
Poliţistul Silviu Marinovici (26 ani) a fost avansat în grad, la Timişoara. Ordinul a fost citit de secretarul de stat în MAI, chestorul Ioan Dascălu, care a venit special pentru acest lucru în capitala Banatului. Agentul principal Silviu Marinovici, din cadrul Serviciului Crimnalistic al IPJ Timiş, este, de vineri, agent şef adjunct. La avansarea sa în grad au participat toţi şefii Poliţiei Timiş. Tânărul mai avea de aşteptat doi ani până la avansarea la termen.

Marinovici: „Niciun poliţist nu stă cu mâinile în sân dacă observă lu¬cruri în neregulă”

Silviu Marinovici a devenit un erou printre colegii săi, după ce, la începutul acestei săptămâni, a pus mâna pe un tâlhar, deşi se afla în timpul liber. În timp ce se plimba pe stradă, poliţiştul a văzut doi tineri, ce păreau să formeze un cuplu un pic cam suspect. Marinovici i-a urmărit pe cei doi, în timp ce se aflau pe strada Stelelor, din zona Dacia. Cel ce părea a fi un cuplu cu ceva probleme era, de fapt, un tandem tâlhar-victimă. Incidentul a avut loc marţi, la Timişoara, în jurul orei 21. „Tocmai ieşisem din scară şi mergeam pe aleea dintre blocuri. Din faţă veneau un tânăr şi o tânără. Când am trecut pe lângă ei, mi s-a părut ceva în neregulă cu poziţia lui, avea mâna pe după gâtul fetei, iar aceasta mergea un pic ciudat. M-am oprit şi mă uitam după ei, iar în acel moment un alt individ care trecea pe trotuar şi vorbea la telefon m-a întrebat dacă şi mie mi se pare ceva ciudat la cei doi. Am zis că mă duc după ei, să văd ce se întâmplă”, a comentat, imediat după incident, Silviu Marinovici. Vizibil emoţionat, într-o sală arhiplină, poliţistul a spus:  „Credeam că este vorba despre o simplă şedinţă, a fost o mare supriză pentru mine. Eu cred însă că niciun poliţist nu stă cu mâinile în sân dacă observă lu¬cruri în neregulă, indiferent că este sau nu în timpul programului de lu¬cru”, spune Marinovici.

Avansare în grad, făcută de “cel mai avansat” dintre poliţisti…

Agentul şef adjunct Silviu Marinovici s-a născut la Severin. În urmă cu 9 ani a fost admis la Şcoala de Subofiţeri din Câm¬pina. În 2007, a fost repartizat la Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J. Timiş. În prezent,  Marinovici este student în anul al II-lea la Academia de Poliţie „Alexan-dru Ioan Cuza” din Bucureşti. Chestorul Ioan Dascălu, prezent la Timişoara, este, probabil, poliţistul care ştie cel mai bine cum se fac avansările în grad. În 2006, acesta devenea şeful IPJ Timiş, după ce iniţial a condus Poliţia din Arad. Pe atunci era doar un biet subcomisar, dar lucrurile aveau să ia o turnură ciudată. „Îl felicit pe poliţistul timişorean pentru spirtul civic de care a dat doavadă, avansarea sa s-a făcut pentru merite excepţioanle. Vreau să cred că majoritatea poliţiştilor ar fi procedat la fel, dacă erau în cazul lui. Mă mândresc că, timp de un an şi o lună, am fost şeful IPJ Timiş”, a spus chestorul Ioan Dascălu, la Timişoara. Precedentul caz la Timişoara, când un poliţist aflat în timpul liber a intervenit pentru evitarea unei infracţiuni, a avut loc în decembrie 2009. Atunci, agentul Florin Capotă, de la Secţia 1 Timişoara, a prins doi tâlhari care fugeau cu gen¬ţile a două femei. Teoretic, la acea oră, Capotă nu era poliţist…

Comentarii

comentarii