Acasă Actualitate Suporterii alb-violeţi i-au cinstit pe eroii căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989...

Suporterii alb-violeţi i-au cinstit pe eroii căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989 de la Timişoara

663
DISTRIBUIȚI

Momente de reculegere, coroane de flori şi lozinci din timpul Revoluţiei din Decembrie 1989 au avut loc la tradiţionalul marş al suporterilor din Timişoara, care au comemorat evenimentele din urmă cu exact 30 de ani.

Suporterii alb-violeţi au organizat Marşul Eroilor, un omagiu pe care aceştia îl aduc an de an celor care s-au jertfit pentru Libertate.

Cei aproximativ 300 de tineri au pornit pe jos, din Piaţa Maria, unde s-a aprins scâteia Revoluţiei, şi au mers până la Cimtirul Eroilor, unde îşi dorm somnul de veci Eroii Timişoarei.

”Cine uită e complice!”, acesta este motto-ul cu care au pornit pe străzile Timişoarei sute de tineri. Ei au purtat flori, torţe, steaguri tricolore şi steaguri ale Revoluţiei cu vechea stemă decupată. Tinerii au strigat lozinci precum ”Eroii nu mor niciodată!”, „Cinste lor, cinste lor, Eroilor” şi „Libertate”, alături de semnul victoriei.

Lozincile din timpul Revoluţiei, precum ”Libertate”, ”Timişoara”, ”Păcat, păcat de sângele vărsat” sau ”Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara” s-au auzit, din nou, pe străzile Timişoarei.

Prima oprire a tinerilor a fost, ca întotdeauna, la Catedrala Mitropolitană. Este locul atât de încărcat de urmele istoriei, în care au fost aprinse candele în memoria celor care s-au jertfit aici pentru libertate.

Tinerii şi-au continuat drumul până în faţa Operei unde au scandat şi ”Toate partidele aceeaşi mizerie” .

Suporterii timişoreni au pornit apoi mai departe spre Piaţa Unirii. În Piaţa Mărăşti, pe Cazarma U au fost proiectate numele celor care au pierit în Decembrie 1989 la Timişoara.

Drumul a continuat până la Cimitirul Eroilor, unde suporterii s-au recules în locul în care martirii îşi dorm somnul de veci şi au depus coroane de flori.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii