Acasă Actualitate Susţinere pentru fotbalul şi baschetul de prima ligă

Susţinere pentru fotbalul şi baschetul de prima ligă

439
DISTRIBUIȚI

“Amândouă entităţile administrative vor susţine în continuare sportul de performanţă, în limita unui buget mai redus şi în funcţie de posibilităţi”
Sportul timişorean suferă de multe ori din lipsă de fonduri. După cum spune Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, grupurile politice din consiliul judeţean şi cel local s-au pus la masa discuţiilor, pentru a vedea cum vor proceda în ceea ce priveşte finanţarea echipei de fotbal FC Timişoara şi echipei de baschet masculin BCM ELBA Timişoara. “Săptămâna trecută, am avut o discuţie cu factori politici de la Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, legată de finanţarea în continuare a sportului de performanţă. Amândouă entităţile administrative vor susţine în continuare sportul de performanţă, în limita unui buget mai redus şi în funcţie de posibilităţi. Vom susţine în continuare echipa de baschet, care, după 19 ani, este singura echipă care a adus o cupă în Timişoara. O vom susţine intrând în acel ONG, urmând ca împreună cu Consiliul Local Timişoara să bugetăm, începând cu jumătatea asta de an. Şi echipa de fotbal – vom asigura infrastructura de la stadion, în aşa fel încât să creăm condiţiile necesare”, a declarat Constantin Ostaficiuc.

“Există posibilitatea să intrăm şi noi ca membri asociaţi şi să putem să cotizăm”
Echipa de baschet masculin este una cu performanţe deosebite, dar care în ultimul timp se află tot mai aproape de marginea prăpastiei, din punct de vedere financiar. “Toate partidele şi-au dat aprobarea pentru susţinerea în continuare a celor două echipe. Rămâne să stabilim şi cuantificarea. Probabil, în plenul acesta va apărea actul adiţional pentru echipa de fotbal, iar pentru echipa de baschet, în luna iulie. Echipa de fotbal şi de baschet. Să mergem încet, să încercăm să finanţăm echipa de baschet, pe lângă fotbal, să încercăm să ne axăm pe unul, maxim două sporturi, spre care să ne îndreptăm. Există posibilitatea să intrăm şi noi ca membri asociaţi şi să putem să cotizăm. Ne-am gândit la baschet, există această performanţă a băieţilor de la baschet. Nu vom neglija celelalte sporturi de liga I”, a spus Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii