Acasă Actualitate Susținere pentru SCM Timișoara din partea Federației Române de Rugby, a USAMVB...

Susținere pentru SCM Timișoara din partea Federației Române de Rugby, a USAMVB și a CJT

4956
DISTRIBUIȚI

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, s-a aflat joi, 28 ianuarie, la Timișoara pentru a se întâlni și a avea discuții despre viitorul uneia dintre echipele etalon ale rugbyului românesc care a dominat ultimul deceniu competițional, cucerind nu mai puțin de 10 trofee din 2011 până acum.

Acesta a avut o întâlnire de lucru cu rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României”, Cosmin Alin Popescu, cu prorectorul Sorin Stanciu, cu viceprimarul municipiului Timișoara, Cosmin Tabără, cu președintele interimar al SCM Timișoara, Alina Botezatu și managerul secției de rugby al SCM Timișoara, Dănuț Borzas.

Tema întâlnirii s-a axat pe semnarea unui parteneriat între Universitate, SCM Timișoara și Federația Română de Rugby, prin care jucătorii secției de rugby să beneficieze pe termen lung de cele mai bune condiții de cazare și masă.

“Rugbyul nu înseamnă doar sport, ci mai ales educație, educație universitară, înseamnă studii, înseamnă posibilitatea ca sportivii să poată avea tot timpul mai multe opțiuni. Este extrem de important să ne gândim la acest aspect și mă bucur că am rezonat atât de bine cu domnul rector Popescu și că dumnealui, la fel ca mine, vede această combinație perfectă sport-educație.

Am vorbit despre cât de important este să-i sprijinim pe sportivi să aibă acces la studiile universitare, apoi să le oferim posibilitatea de a face cursuri post universitare, să aibă în vedere și acest aspect esențial al formării lor. Este un mare câștig parteneriatul dintre o universitate și un club de sport, de rugby, implicit pentru că astfel tinerii sportivi au acces atât la sport, cât și la studii, la învățământ, doi piloni importanți ai educației moderne”, a declarat Alin Petrache. 

De asemenea, tot legat de viitorul echipei bănățene, oficialul FRR a avut și o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Adrian Nica (foto).

 “Interesul pentru sport al Consiliului Jutețean Timiș creează premisele finanțării unor proiecte care pot dinamiza considerabil acest sport la nivelul acestui județ. Echipa timișoreană rămane un pilon important pe harta rugbyului romănesc și după o perioadă de frământări, situația la acest club de elită devine stabilă și va beneficia pe viitor mai mult de suportul autorităților și a celor care apreciază rugbyul. 

SCM Timișoara este echipa care a dat în ultimii ani majoritatea jucătorilor la echipa națională, este o echipă care crește jucători, cu mulți tineri, cu jucători de U20 pe care îi are în echipă, pe care îi joacă, mă refer la Kemal Altinok, la David Trăușan, iar asta nu poate fi decât un plus pentru rugbyul românesc, pentru echipele noastre naționale. 

De asemenea, mă bucur că unii dintre Stejari sunt aici să dea o mână de ajutor, să se formeze ca antrenori, să împărtășească din experiența lor, cum este Mihăiță Lazăr sau Vali Calafeteanu. Faptul că au rămas aproape de rugby e un câștig imens pentru noi”, a continuat Petrache.

Comentarii

comentarii