Acasă Promo Sute de chirurgi pediatri din România şi din lume participă la Congresul...

Sute de chirurgi pediatri din România şi din lume participă la Congresul Naţional 2017 de la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Joi, 2 noiembrie, de la ora 15, în Aula Magna a UMF Timişoara, a avut loc ceremonia deschiderii celui de-al IX-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Pediatrică cu participare internaţională, precum şi Simpozionul de Management Chirurgical în Malformaţiile Labio-Velo Palatine şi Simpozionul satelit pentru Asistente Medicale.

Printre cei 18 invitaţi de renume de peste hotare se numără prof. dr.Hermann Sailer, care a şi primit titlul de Doctor Honoris Causa a UMFT, şi prof. dr. Domenico Scopelliti, preşedintele Fundaţiei Operation Smile şi iniţiator al  proiectului Smile House Italia.

Cu acest prilej, prof. univ. dr. Eugen Boia, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Pediatrică şi şeful Clinicii de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Louis Ţurcanu Timişoara, a declarat: „Avem în sală colegi din cadrul Chirurgiei de copii, dar sunt invitaţi şi din alte specialităţi, fiindcă tema congresului este una foarte generoasă.  Sunt aici obstetricieni, pediatri, neonatologi, chirurgi pediatri, ortopezi, medici de familie, doctori de la UPU, anesteziști, medici specialiști în terapie intensivă, chirurgi maxilo-faciali și chirurgi toracici. Avem alături și 18 medici din străinătate, fiindcă schimbul de informații interdisciplinar cu colegii din lume este foarte important. Mulți vin din Europa (Marea Britanie, Spania, Italia, Germania, Ungaria, Bulgaria, Elveţia, Turcia, Polonia, India), din Orientul Apropiat și Orientul Îndepărtat. Și noi, medicii din Timișoara și din țară, suntem invitați la manifestările lor și ne prezentăm experiențele și descoperirile noastre. Astfel, are loc un schimb foarte util de idei și informații de actualitate. Tuturor le mulţumesc pentru participare şi le urez să aibă un congres cât mai dinamic şi reuşit. Sunt sigur că temele în discuţie vor fi foarte incitante şi vor provoca  dezbateri, iar la sfârşit să plecăm acasă cu actualizări ale diferitelor probleme pe care le vom discuta”, a declarat prof. univ. dr. Eugen Boia.

Dr. Eduard Paraschivescu, care are o experienţă foarte mare în domeniu, el operând 1.900 de cazuri de malformații faciale la copiii (1.000 în India, 500 în Africa și 400 din întreaga Românie), a spus: „Avem mulţi invitaţi alături de noi, aici, veniţi din întreaga lume, dar şi din România. Sunt foarte bucuros că suntem la a doua ediţie a Simpozionului  Managementului Chirurgical în Malformaţiile Labio-Velo Palatine, organizat cu largul sprijin şi cu toată dragostea şi prietenia colegilor de la Chirurgie Pediatrică, iar domnul profesor Boia, aici de faţă, şeful Clinicii de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu Timişoara, ne-a oferit întotdeauna suportul. Suntem mândri de această colaborare fiindcă numai aşa putem să facem ca lucrurile să meargă şi să avem reuşite reale. Alături de noi în acest demers se află Clubul Rotary Timişoara, iar dr. Boia este reprezentant de seamă al acestui club, alături de mulţi alţii. Acum trei ani am pornit pe acest drum alături de trei distinşi oaspeţi de peste hotare. Şi împreună am reuşit să facem o primă ediţie a simpozionului extrem de frumoasă şi de reuşită. Acum facem o ediţie mult mai mare cu 11 invitaţi de marcă, alături de colegii de la Chirurgie Pediatrică din Timişoara. Planurile noastre sunt foarte ambiţioase. Ne dorim ca să punem Timişoara pe harta Chirurgiei Maxilo Faciale. Ne dorim să construim o instituţie a managementului chirurgical şi nu numai. Ne dorim să fie un început pentru dezvoltarea centrelor regionale în întreaga ţară. Ne dorim să fim promotorii acestui proiect”, a fost mesajul dr. Eduard Paraschivescu.

Spitalul de Copii Louis Ţurcanu Timişoara a cunoscut în ultimii ani o evoluţie şi dezvoltare, fără precendent, iar cu acest prilej, dr. Ovidiu Adam, directorul acestei prestigioase instituţii medicale a spus: “În acest trend ascendent al spitalului, secţia care a avut cea mai spectaculoasă dezvoltare a fost Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică. Aici, sub bagheta prof. dr. Eugen Boia s-a scris şi s-a pus în scenă simfonia Chirurgiei laparoscopice timişorene pediatrice, simfonia Chiururgiei minim invazive pediatrice din Timişoara şi a Ortopediei Pediatrice şi este în curs de elaborare partitura pentru simfonia Chirurgiei robotice pediatrice din Timişoara. Astfel, aici în Timişoara, s-a consolidat o echipă de chirugi pediatri de înaltă clasă profesională, de mare calitate umană care muncesc foarte mult pentru sănătatea copiilor noştri”, a conchis, dr. Ovidiu Adam.

 

Comentarii

comentarii