Acasă Actualitate Sute de credincioși din Iosefin au sărbătorit Sânta Mărie Mică, vineri, alături...

Sute de credincioși din Iosefin au sărbătorit Sânta Mărie Mică, vineri, alături de IPS Ioan

DISTRIBUIȚI

La sărbătoarea Nașterii Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, numită în popor „Sfânta Mărie Mică”, mulți credincioși timișoreni și-au îndreptat pașii către „catedrala mică”, biserica Parohiei Timișoara-Iosefin, pentru a marca această manifestare creștină, alături de IPS Ioan, mitropolitul Banatului.

Programul liturgic a debutat încă din ajun, cu săvârșirea Vecerniei, unită cu Litia, oficiate de părintele vicar Ionel Popescu, parohul bisericii, împreună cu preoții coslujitori și cu părintele diacon, în prezența unui număr mare de credincioși. La finalul slujbei, părinții slujitori și credincioșii au înconjurat lăcașul de cult, în armonia imnurilor mariologice, săvârșindu-se ectenii și rugăciuni în cele patru laturi ale lăcașului de cult.

În ziua praznicului, bucuria credincioşilor a fost încununată de prezenţa în mijlocul lor a Întâistătătorului eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, care a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de părintele paroh Ionel Popescu, împreună cu părintele consilier Timotei Anișorac și ceilalți preoți slujitori.

După Rugăciunea Amvonului a fost săvârșită slujba Parastasului întru pomenirea ctitorilor şi preoţilor slujitori ai bisericii din cartierul timişorean Iosefin și au fost binecuvântate îndătinatele prinoase aduse de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Doina Banatului” a parohiei, dirijată de prof. Nicolae Florin Șincari.

În continuare, Chiriarhul Banatului a rostit un cuvânt despre sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, pornind de la textul Sfintei evangheliei citite în cadrul Sfintei Liturghii. Înaltpreasfinția Sa, a subliniat frumusețea chipului duhovnicesc al Maicii Domnului, care ne-a invitat pe toți, la ziua nașterii sale, și care este ocrotitoarea spirituală a bisericii din Iosefin și a tuturor celor care o cheamă în ajutor.

 

 

Comentarii

comentarii