Acasă Actualitate Sute de elevi din Timiş, Arad şi Caraş-Severin au luat cu asalt...

Sute de elevi din Timiş, Arad şi Caraş-Severin au luat cu asalt Muzeul Satului Bănățean Timișoara

DISTRIBUIȚI

muzeul satului copiiSute de elevi din Regiunea de Vest – judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin – au luat cu asalt Muzeul Satului Bănățean Timișoara, luni 18 aprilie, cu prilejul startului “Săptămânii Altfel”.
 Ei au fost întâmpinaţi de elevii ghizi de la Liceul C.D. Loga, coordonați de prof. dr. Sandu Golcea. „Vă așteptăm cu drag în continuare!”, este mesajul reprezentanţilor muzeului. Muzeul Satului Bănățean din Timișoara derulează şi un program special pentru elevi intitulat ”Să știi mai multe, să fii mai bun”. În cadrul acesteia, elevii și preșcolarii vor putea participa la ateliere de olărit, spectacole artistice coordonate de meșteri populari și diverse programe tematice, menite să le dezvolte capacitățile în diferite domenii și să îi ajute să afle mai multe despre patrimoniul etnologic. În ”Săptămâna altfel”, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara și-au anunțat participarea grupuri de elevi și preșcolari de la școli și grădinițe din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin.
Peste 2.500 de elevi s-au înscris la „Şcoala altfel”, la CCAJ Timiş
În perioada 18 – 22 aprilie 2016, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, se va desfăşura acţiunea educativă „Şcoala altfel”, iniţiată de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.
 „Şcoala altfel” este o activitate care presupune un alt tip de educaţie oferit elevilor. Acţiunea se desfăşoară pe durata a cinci zile, în care elevii înscrişi vor putea să cunoască activităţile culturale ale CCAJ Timiş, deci şi ale Şcolii de Arte Timişoara şi ale Ansamblului Profesionist „Banatul”.
 „Şcoala altfel” a debutat luni, 18 aprilie, la ora 9,00, cu Atelierul „Meşteşugurile tradiţionale în Banat – sculptură în lemn şi olărit”, la care s-au înscris peste 1.000 de elevi. Tot de la ora 9,00 şi până după-amiaza au activat şi atelierele de iniţiere în pictură, sculptură şi grafică, de iniţiere în arta fotografică, de design vestimentar, de teatru şi de balet.
 Marţi va fi o zi dedicată folclorului, cu Ansamblul Profesionist „Banatul”, care va oferi două reprezentaţii, apoi o familiarizare cu arta interpretativă, iar la sediul CCAJT din strada Amforei (Zona Dacia), elevii vor învăţa cum se sonorizează un eveniment şi vor fi iniţiaţi în „Fotografia ca portret”.
 Miercuri, Şcoala de Arte Timişoara îi va primi pe vizitatori în secţiile de canto muzică uşoară, canto clasic, chitară, dans modern şi balet pentru copii, vioară, pian şi actorie. Joi va fi rândul claselor de canto muzică populară şi instrumente muzicale. În paralel vor funcţiona şi clasele de Iconografie şi decoraţiuni.  Vineri, de la ora 11,00, revista „Timisiensis” a CCAJT se va prezenta micilor vizitatori – spune Cornel Bogdan, PR CCAJ Timiș.

Comentarii

comentarii