Acasă Actualitate Sute de forțe de ordine și voluntari, inclusiv o echipă din Japonia,...

Sute de forțe de ordine și voluntari, inclusiv o echipă din Japonia, la deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii

DISTRIBUIȚI

Sute de forţe de ordine şi voluntari vor fi în stradă în perioada 17 – 19 februarie, când are loc deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii (CEC) 2023, inclusiv o echipă de voluntari din Japonia, care a fost prezentă şi la deschiderea anului CEC Sibiu 2007.

Organizatorii au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că la evenimentele organizate cu prilejul deschiderii CEC 2023 sunt aşteptate zilnic în Timişoara peste 16.000 de persoane.

Inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Timiş, colonel Nicolae Slev, a precizat că în jur de 150 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la evenimentul de săptămâna viitoare.

“În sprijin avem şi efective de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara, iar misiunea se execută în sistem integrat cu celelalte forţe. Vorbim de Poliţia Naţională, Poliţia Locală, cei de la ISU pe partea lor şi Brigada Antiteroristă din cadrul SRI, care a fost prezentă la şedinţa de cooperare şi care va fi prezentă şi la evenimentul nostru, pentru a asigura ordinea publică. Nu cred că există riscuri, dar măsurile preventive sunt foarte importante şi le vom lua, inclusiv cu structura noastră de acţiuni speciale şi antiteroriste cu echipamentul specific, care vor fi prezente pe teren în câteva zone, puncte vulnerabile: în Piaţa Victoriei/Operei pe zona de afluire şi dezafluire spre Piaţa Unirii. Nu vom lăsa nimic la voia întâmplării”, a afirmat colonelul Nicolae Slev, în conferinţa de presă organizată de Asociaţia Timişoara 2023.

Şeful IJJ Timiş a precizat că în ultima perioadă au avut loc şase întâlniri de lucru ale responsabililor pe partea de siguranţă şi ordine publică, iar ultima a fost joi, unde s-au stabilit sarcini concrete pentru fiecare categorii de forţe.

“De asemeni, vom întocmi un plan de acţiune pe partea noastră, fiecare dintre noi va cunoaşte exact ce trebuie să facă. Să sperăm că vor funcţiona toate şi pentru aceasta ne pregătim. Vom avea un punct de comandă în apropiere, la etajul unei clădiri, pentru a putea supraveghea de acolo toată piaţa, să avem o vedere de ansamblu, să avem o legătură foarte bună cu organizatorul evenimentului, cu Primăria Municipiului Timişoara cu care suntem în permanent dialog, pentru că ne aşteptăm şi la o serie de demnitari de rang înalt care vor participa la aceste manifestări. Dacă va participa orice demnitar de rang înalt, preşedintele României, Klaus Iohannis, sau al unei alte ţări, desigur, SPP va organiza activităţile din zona apropiată şi dânşii vor conduce şi vor coordona această activitate. Dar aceasta nu înseamnă că nu vom fi pe spaţiul public”, a menţionat colonelul Nicolae Slev.

Şeful Jandarmeriei Timiş a precizat că prezenţa forţelor de ordine în stradă, la evenimentele ocazionate de CEC 2023, nu va lăsa descoperite misiunile comune specifice Jandarmeriei.

“Inspectoratul nostru are în pază 40 de obiective în judeţ, de asemenea asigurăm un sistem integrat cu Poliţia Naţională pentru menţinerea ordinii publice prin patrule mixte; nu oprim niciuna dintre aceste misiuni”, a punctat Nicolae Slev.

Sursa: Agerpres.ro

Comentarii

comentarii