Acasă Eveniment Sute de litri de deşeuri periculoase, descoperite de poliţişti la Arad

Sute de litri de deşeuri periculoase, descoperite de poliţişti la Arad

546
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii structurilor Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din judeţele Arad, Ialomiţa şi Brăila au descoperit aproximativ 300 de litri de deşeuri periculoase şi 12 kilograme de substanţe periculoase expirate, în urma unor controale finalizate cu întocmirea mai multor dosare penale.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii din Arad au descoperit la o societate comercială 285 de litri de deşeuri periculoase. În urma verificărilor s-a stabilit că deşeurile provin din produse de protecţie a plantelor, clasificate ca toxice şi foarte toxice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de legea privind protecţia mediului, respectiv neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.
Poliţiştii au mai întocmit dosar penal pentru aceeaşi infracţiune, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii ialomiţeni la sediul unei societăţi comerciale din localitatea Frăţileşti. În fapt, au fost descoperite două kilograme şi nouă litri de deşeuri periculoase, provenite din produse de protecţie a plantelor. Întreaga cantitate de deşeuri a fost indisponibilizată în vederea cercetărilor.
De asemenea, în judeţul Brăila, în urma desfăşurării unor controale în laboratorul de chimie al unei instituţii din comuna Movila Miresii,  poliţiştii au descoperit 12 kilograme de substanţe periculoase care au devenit deşeuri, întrucât aveau termenul de valabilitate expirat. Întreaga cantitate de substanţe periculoase, deţinută fără drept, a fost indisponibilizată în vederea cercetărilor, iar o femeie de 35 de ani este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere fără drept de substanţe toxice, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Comentarii

comentarii