Acasă Actualitate Sute de locuitori din Dumbrăvița și Timișoara cer administrațiilor locale USR amenajarea...

Sute de locuitori din Dumbrăvița și Timișoara cer administrațiilor locale USR amenajarea de trotuare și piste de biciclete pe Inelul 4

DISTRIBUIȚI

Sute de locuitori din Timișoara și Dumbrăvița au trimis o petiție primăriilor din cele două localități prin care cer amenajarea de trotuare și piste de biciclete pe Inelul  4. Porțiunea de nord-est a Inelului 4, între strada Avram Imbroane și Drumul Județean 691, prin strada Măcin și strada Constructorilor, a fost terminată în primăvara anul 2022, la șase ani de la data promisă de autoritățile locale.

Locuitorii riverani străzii Constructorilor, aflată pe limita UAT între Timișoara și Dumbrăvița, s-au constituit într-un Grup Civil prin care solicitam ambelor administrații locale rezolvarea de urgență a situației existente pe str. Constructorilor între intersecția dintre Drumul Județean (ștr. Sever Bocu) și colțul Pădurii Verzi. Oamenii ce amenajarea de trotuare și piste de biciclete, amenajarea preluării apelor pluviale de pe carosabil în sistemul de canalizare, amenajarea unitară a iluminatului public așa încât toata zona să fie uniform acoperită de lumină pe perioada nopții. implementarea unui sistem de control a vitezei cu care se circulă pe această stradă conform legislației rutiere existente (se recomandă camere video conectate la sistemul de supraveghere existent), interzicerea parcării neautorizate pe zona verde pe toata lungimea străzii Constructorilor, instituirea unor treceri de pietoni pe str. Constructorilor în conformitate cu deciziile Comisiei de Circulație.

În petiția semnată de 491 de persoane se precizează faptul că str. Constructorilor constituie un adevărat pericol unde oricând se pot întâmpla accidente cu vătămări grave deoarece este o stradă cu trafic foarte mare raportat la numărul de locuitori care trăiesc și tranzitează aceasta zona. Autoturismele circula cu viteze de peste 80 km/h pe porțiunea dreaptă a drumului iar vizibilitatea este redusa dinspre Dumbrăvița (străzile Mara, Someș, Luceafărul, Nera, Mesteacănului) colt cu str. Constructorilor. De asemenea, lipsa trotuarelor forțează pietonii și bicicliștii să circule pe carosabil și îi expun pericolului de accidente. O mare problemă este și parcarea neautorizată în fața blocurilor din Timișoara (între străzile Henriette Delavrancea Gibony – Mircea Dimitrie Rațiu – Holdelor), care are ca rezultat blocarea deplasării pe marginea carosabilului pentru pietoni.

Fostele administrații locale s-au înțeles în urmă cu șase ani cu privire la limitele teritoriale, fapt consimțit prin ordinul prefectului emis la 19 iunie 2018, schimbările fiind înregistrate și la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Timișoara, iar în noul Planul Urbanistic General apare deja modificările de rigoare.

În 2018 Dumbrăvița a cedat terenul de la axul drumului până la proprietățile private cu promisiunea – probabil verbală – ca cei din Timișoara să realizeze aici trotuare și piste de biciclete. Primăria Dumbrăvița are în continuare drept de servitute pentru a nu cere aprobări separate pentru eventualele intervenții la infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare.

Acum, ca răspuns la această petițe, primăriile din Timișoara și Dumbrăvița, conduse de primari USR, aruncă responsabilitatea de la una la alta și promit să faciliteze ”un dialog”.

”Strada Constructorilor se afla integral pe domeniul Timișoarei, iar primăria Dumbrăvița nu poate investi bani într-un teren care nu îi aparține. Pentru că trotuarele reprezintă o prioritate pentru administrația noastră, vom facilita dialogul dintre comunitate și Primăria Timișoara pentru a se găsi soluții rapide, avantajoase pentru locuitorii ambelor localități” – au răspuns reprezentanții Primăriei Dumbrăvița unei solicitări a Dumbrăvița TV.

”Modernizarea trotuarelor și realizarea unor trotuare noi este o prioritate pentru Primăria Timișoara, iar dovadă stau fondurile alocate în acest an pentru străzi și trotuare. Strada Constructorilor are, într-adevăr nevoie de amenajarea de trotuare, colaborăm cu comunitatea și urmează o discuție mai amplă, în cursul săptămânii viitoare”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara.

Comentarii

comentarii