Acasă Eveniment Sute de oameni au fost prezenţi la Catedrala Mitropolitană Timişoara, de Înviere

Sute de oameni au fost prezenţi la Catedrala Mitropolitană Timişoara, de Înviere

DISTRIBUIȚI

Sute de oameni au fost prezenţi în centrul Timişoarei, la Catedrala Mitropolitană, sâmbătă, 23 aprilie, la ora 24.00 pentru a lua lumina Învierii şi a asculta Sfinta Liturgie, cu prilejul Paştelui 2011. „Hristos a înviat!” s-a auzit iarăşi la miezul nopţii cu răspunsul imediat „ Adevărat a înviat!”. Procesiunea cu soborul de preoţi a înconjurat centrul prin Piaţa Operei, apoi catedrala, o singură dată.

“Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul să ne bucurăm şi să ne veselim întru ea. Cinstiţi credincioşi şi credincioase, recunoscătoare mulţumire aducem Atotputernicului Dumnezeu că S-a milostivit spre noi şi ne a ajutat să ajungem din nou la „sărbătoarea sărbătorilor“, la praznicul cel mare al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, oricum obişnuim să-l numim: Sfintele Paşti. Însăşi numirea de Paşti înseamnă trecerea de pe pământ la cer, din moarte la viaţă, din robia păcatului la mântuire, din întuneric la lumină”, a fost mesajul ÎPSS nicolae, mitropolitul Bantului.Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul 2011 să fie „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii” în Patriarhia Română.
“Întrucât Sfântul Botez este începutul mântuirii omului şi arvuna vieţii veşnice trăite în iubirea Preasfintei Treimi, fericiţi sunt părinţii care dau naştere la copii şi apoi îi botează ca să devină în Hristos fii ai lui Dumnezeu după har şi fii duhovniceşti ai Bisericii, pentru ca în Duhul Sfânt să poată numi Tată pe Dumnezeul Cel ceresc (cf. Romani 8, 16; Galateni 4, 6). Părinţii care nu botează copiii îi lipsesc de harul înfierii duhovniceşti şi de bucuria de-a se împărtăşi de unirea cu Hristos Cel Înviat şi de slava Preasfintei Treimi. De asemenea, părinţii şi naşii care botează copiii, dar nu-i cresc sau nu-i educă în credinţă, nu-i iubesc cu adevărat, deoarece numai copiii botezaţi şi crescuţi în credinţă şi vieţuire creştină pot deveni buni cetăţeni ai Patriei pământeşti şi cetăţeni ai Patriei cereşti, adică ai Împărăţiei Cerurilor. Astăzi este nevoie să cunoaştem mai mult şi mai bine ce înseamnă a fi botezat, adică a fi creştin sau a purta numele lui Hristos, într-o lume confruntată cu fenomenul secularizării, cu pluralismul şi sincretismul religios. De Sfânta şi Marea Sărbătoare a Învierii Domnului, vă adresăm tuturor părinteşti doriri de sănătate şi mântuire, de pace şi bucurie, dimpreună cu salutul pascal: „Hristos a înviat!”, a fost mesajul Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Duminică, 24 aprilie, de la ora 9.30, la Catedrala Mitropolitană Timişoara, va avea loc Sfânta Liturghie arhierească, iar de la ora 18.00, Slujba vecerniei (a doua Înviere), apoi concertul corului Catedralei Mitropolitane.
Luni şi marţi, 25 şi 26 aprilie, de la ora 7.00 va fi oficiată Utrenia; de la ora 10.00 Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur; de la ora 18.00 Vecernia. 
 

Comentarii

comentarii