Acasă Actualitate Sute de sârbi, unii veniți din Serbia, au sărbătorit Revelionul 2020, luni,...

Sute de sârbi, unii veniți din Serbia, au sărbătorit Revelionul 2020, luni, la Timișoara

701
DISTRIBUIȚI

Sute de sârbi din Timișoara, dar și mulți veniți din Serbia, alături de zeci de români, au sărbătorit Revelionul 2020, luni 13 ianuarie, noaptea, în Piața Victoriei, la restaurantul Lloyd, pe rit vechi, după calendarul iulian.

Ei au servit mâncăruri alese, băuturi fine, au dansat și au cântat, iar la miezul nopții ș-au urat „Srecna Nova Godina” și au spart paharele de șampanie ca să dispară ghinionul și răul din anul 2019.

Gazda primitoare a fost ca de fiecare dată neobositul Iavor Radovancovici, care a declarat următoarele: ”Revelionul din acest an  este un eveniment cu o semnificație aparte, fiindcă marchează și 20 de ani de când a fost dat în folosință restaurantul Lloyd. Muzica e de excepție și sperăm să intrăm în 2020 plini de optimism, energie și belșug, iar tot ce a fost rău în 2019 să dispară odată cu paharele sparte. Să ne uităm spre viitor să nu ne mai intereseze trecutul.

Revelionul pe rit vechi este foarte important pentru comunitatea sârbă, fiindcă, în urmă cu 30 de ani, ei nu se puteau gândi să sărbătoreasca acest eveniment. Acum, mulți sârbi din Banat au plecat să chefuiască în Serbia și mulți sârbi din Serbia au venit să se distreze, aici, în România, la Timișoara”.

Dintre delicatesele servite de invitați amintim prune uscate în prosciuto, pește pane cu legume, pentru ca omul să trecem prin viață ca peștele prin apă, ruladă de purcel cu piept de curcan la grătar și sos de vișine și la final un tort delicios.

Comentarii

comentarii