Acasă Economic Sute de tineri antreprenori accesează finanţări în cadrul programului Start-up Nation în...

Sute de tineri antreprenori accesează finanţări în cadrul programului Start-up Nation în Timiş

872
DISTRIBUIȚI

Programul Start-up Nation rămâne cel mai atractiv pentru antreprenorii care vor să deschidă o nouă afacere în Timiş. Volumul granaţiilor acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii în ultimii doi ani pentru acest tip de proiecte, în vederea garantării creditelor aferente dezvoltării acestor afaceri, a fost de 58 de milioane de lei în Regiunea Vest, cea mai mare parte în Timiş.

În  perioada 2002-2019, în Regiunea Vest, FNGCIMM a oferit sprijin consistent mediului de afaceri local, antreprenorii au accesat peste 5000 garanții, în valoare de cca 1,3 miliarde lei din care, în județul Timiș au fost aprobate peste 2400 în valoare de aproximativ 680 milioane lei. Programul Start-up Nation 2017-2019 a fost atractiv pentru aproximativ 400 de antreprenori, cu garanții în valoare de peste 58 milioane lei, 148 de aplicanți fiind din Județul Timiș, a anunţat, la Timişoara,  Gheorghe Lăpădat, Director General FNGCIMM.

În Regiunea Vest au fost acordate beneficiarilor publici și fermierilor cca 700 de garanții, în valoare de peste 931 milioane lei, județul Timiș înregistrând 215 garanții în valoare de peste 340 milioane lei. Majoritatea acestor garanții au susținut programele de dezvoltare durabilă dedicate beneficiarilor publici locali pentru proiecte de infrastructură rutieră, socială și educatională, de alimentare cu apă sau canalizare. Totodată, programul “Investește în tine”, lansat în 2018, a atras 50 de beneficiari din Regiunea Vest, garanțiile acordate fiind în valoare de 1.5 milioane lei.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Comentarii

comentarii