Acasă Actualitate Sute de turiști români, blocaţi de două zile pe o insulă din...

Sute de turiști români, blocaţi de două zile pe o insulă din Grecia. Nu au feribot să îi aducă acasă

1903
DISTRIBUIȚI

Sute de români sunt blocaţi de două zile pe o insulă din Grecia, nu au feribot să îi aducă acasă. Românii şi-au încheiat sejurul şi dorm în port, pe jos, sau în maşini, fără să ştie când vor putea traversa spre continent.

“Suntem sute de Români blocați pe insula Samotraky  de două zile. Sunt familii cu copii mici care stau in mașini, prin fața teraselor și a magazinelor de peste 24 ore. Nici un ferybot nu a circulat de două zile și pur și simplu suntem blocați aici. Am sunat la consulat, ambasada și se pare că nimeni nu ia nici o masura. Poate daca publicați această știre se întâmplă ceva.”, este mesajul pe care l-am primit luni de dimineaţă, la redacţie.

Acesta este însoţit de maimmulte fotografii şi un filmuleţ cu zeci de maşini blocate în portul de pe insula Samothraki, aflată în nordul Mării Egee, la est de Thassos.

Românul care ne-a trimis mesajul şi imaginile spune că autorităţile portuare au comunicat faptul că cele două nave feribot aflate la dispoziţia lor nu mai funcţionează.

MAE a emis un comunicat în legătură cu situaţia românilor blocaţi pe insula Samothraki: “Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, urmare a unor defecțiuni intervenite la nava care asigura transportul autovehiculelor pe ruta Alexandroupoli – Insula Samothraki și retur, temporar, cursa nu se mai poate efectua. Transportul  pasagerilor este asigurat doar de o ambarcațiune auxiliară. Conform informațiilor furnizate de Căpitănia Portului din Alexandroupoli, în prezent, se caută soluții pentru deblocarea situației.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.”

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii