Acasă Cultura Tabăra de pictură de la Calacea, vernisaj, vineri: 12 pictori expun la...

Tabăra de pictură de la Calacea, vernisaj, vineri: 12 pictori expun la Galeria CJ Timiș

762
DISTRIBUIȚI

La Galeria Consiliului Județean Timiș din Timișoara, va avea loc, vineri 31 ianuarie, de la ora 14.00, vernisajul expoziției lucrărilor executate de un grup de pictori din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, în Tabăra Calacea, în perioada 1 -14 septembrie 2019, organizator, Victor Acatrinei.

Artiștii prezenți la Băile Calacea care vor expune sunt: Victor și Maria Acatrinei, Mia Bana Jichița, Rodica Banciu, Petru Galiș, Emil Grama, Lucia Moise, Mioara Popescu, Sorina Stână, Bela Tar, Elena Ursei și Mihai Vornicul.

Amintim că medicul Adrian Bădescu, fondatorul clinicilor Medicis Timişoara, un mare iubitor de artă şi susţinător al pictorilor, a fost oaspetele special al Taberei 2019 de la Băile Calacea, duminică 8 septembrie. Tabăra a fost sponsorizată și vizitată și de Maria Grapini. Tabăra de Calacea este organizată anual de UAP Timișoara, prin pictorul Victor Acatrinei. Scopul este stimularea artiștilor să creeze și promovarea artei plastice.

”Este a șaptea tabără pe care  o organizez eu consecutiv. Au fost realizate mai multe, înainte să le fac eu. Artiștii plastici vin în tabără de pictură, iar în același timp fac și tratamente balneare.

Este foarte plăcut și util pentru pictori, dar este foarte greu cu banii. Nu găsești sponsori. De aceea trebuie să le aducem multe mulțumiri domnului doctor Bădescu, doamnei Grapini, dar și unui domn din Germania, care ne-a oferit 1.000 de euro. Pentru cei 12 pictori este foarte bine-venită această tabără la Băile Calacea. Au loc două activități în același timp: de creație picturală și de tratament balnear.

E un ajutor excelent pentru pictori, fiindcă mulți sunt mai în vârstă, suferinzi și trebuie să facă tratamente aici la băi”, a explicat Victor Acatrinei, membru al UAPT, care a pictat peste 1.000 de tablouri și multe dintre acestea se află în colecții private din toată lumea.

Comentarii

comentarii