Acasă Actualitate Tabăra din Inima Satului și Tabăra din Inima Familiei, în 12 localități...

Tabăra din Inima Satului și Tabăra din Inima Familiei, în 12 localități din Caraș Severin pentru 450 de elevi

DISTRIBUIȚI

În cadrul proiectului educațional ”Împreună pentru copiii noștri” derulat în județul Caraș Severin de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului în această perioadă, au avut loc semnarea protocoalelor de colaborare și vizitele în teren în cele 12 localități care vor găzdui tabere în vara acestui an.

Este vorba de programul de tabere Tabăra din Inima Satului (TDIS) – desfășurat în mediul rural și de Tabăra din Inima Familiei, derulat în orașele județului nostru.

Alături de Episcopia Caransebeșului, în organizarea proiectului sunt implicați în calitate de parteneri: ATOR Banatul de Munte, Centrul de Tineret Moniom, Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni, precum și parohiile, școlile și primăriile din localitățile care vor găzdui tabere în cadrul programului ”Împreună pentru copiii noștri”.

Astfel, în perioada 26 iunie – 10 septembrie 2021, un număr de 10 localități rurale și 2 orașe vor găzdui tabere în comunitate cu durata de 5 zile, organizate cu ajutorul unei rețele de aproximativ 90 de formatori și voluntari, în mare majoritate membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Calendarul taberelor care se vor desfășura în această vară este următorul: Ticvaniu Mare: 26-30 iunie, Grădinari: 26-30 iunie, Răcășdia: 1-5 iulie, Tergova: 2-6 iulie, Mehadia: 7-11 iulie, Sasca Montană: 12-16 iulie, Măureni: 16-20 august, Oravița: 21-25 august, Băile Herculane: 26-30 august, Cornereva: 27-31 august, Moniom: 1-5 septembrie și Marga: 6-10 septembrie.

Programul taberelor este unul foarte bogat, copiii având posibilitatea să participe la ateliere de dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, activități de educație pentru viață, ateliere artistice, jocuri, concursuri și seri tematice, activități cu caracter duhovnicesc, precum și la drumeții în natură. De asemenea, părinții vor avea posibilitatea să participe la ateliere de tip Școala Familiei, iar ca element de noutate, activități educative în cadrul proiectului se vor desfășura periodic și după finalizarea taberelor în comunități.

În total, de aceste tabere vor beneficia un număr de aproximativ 450 de copii cu vârste între 7 și 18 ani, proveniți din 20 de localități (sate și orașe) ale județului Caraș-Severin.

Tot în această perioadă, în paralel, au loc activitățile de formare și perfecționare a voluntarilor, care au loc atât în format fizic cât și online, precum și întâlniri de lucru ale echipei de coordonare a proiectului.  Worksop-urile în format fizic au loc la Centrul de Tineret Moniom și, în perioada următoare, și la Centrul catehetic de la Măureni, iar în ceea ce privește desfășurarea acestora, au loc traininguri pe fiecare atelier în parte, după un program bine stabilit, sub coordonarea formatorilor și asistenților cu experiență în programul TDIS.

 

Comentarii

comentarii